Zlatna misa o. Ivana Cindorija

U nedjelju, 20. kolovoza u zagorskoj Župi BDM Kraljice Svete Krunice u Remetincu, proslavio je svoju zlatnu misu domaći sin svećenik isusovac o. Ivan Cindori. Misu je predvodio slavljenik, a u koncelebraciji su sudjelovali provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibor Renić, preč. Lovro Cindori, preč. Božidar Cindori, preč. Anđelko Košćak i domaći župnik vlč. Josip Pavlek.

U prigodnoj homiliji provincijal o. Dalibor je vrlo zorno protumačio ulogu svećenika i redovnika danas u svijetu naglasivši mnoge izazove s kojima se susreće čovjek i potrebu da se tom čovjeku približi osoba Isusa Krista, tj navijesti Poruka spasenja. U tom radu nezamjenjivi su svećenici. Zato je potrebno raditi i moliti za nova duhovna zvanja, što je posebno naglasio i sam slavljenik na kraju svete mise svojim pitanjem djeci i mladima: “Ima li netko tko će me zamijeniti…?”

Svečano slavlje pratio je svojom pjesmom župni zbor, a slavljenik je slavio svetu misu u novoj misnici koju mu je darovala njegova obitelj. Istu je na početku svete mise blagoslovio o. provincijal. U uvodnom dijelu svete mise domaći je župnik prikazao bogati svećenički životni put slavljenika, koji je nakon završenih studija djelovao kao misionar u Zambiji, radio kao odgojitelj u malom sjemeništu na Šalati, pastoralno djelovao u Beogradu i Opatiji, jedno vrijeme vodio hrvatski odsjek na radio Vatikanu, bio ekonom i voditelj duhovnih vježbi, te duhovnik bogoslova koji studiraju na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Autor je i prevoditelj mnogih knjiga…

Na kraju svete Mise zahvalnice, slavljeniku je riječ čestitke uputio nećak, a on je pak zahvalio svima na zajedničkoj molitvi, naročito domaćim župljanima.