Zlatarska božićnica

Već tradicionalno u prosincu, Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića priprema “Zlatarsku božićnicu”, manifestaciju povodom nadolazećih blagdana. U organizaciji sudjeluju Grad Zlatar, Gradska knjižnica, Galerija izvorne umjetnosti i Turistička zajednica Grada Zlatara.

Program će početi ove subote, malim adventskim sajmom, u 9 sati, na prostoru kod Župne crkve. U 10,30 najavljen je i susret sa sv. Nikolom, a u programu će sudjelovati zbor Župe Zlatar i Ženska vokalna skupina Dora. Sveti Nikola posjetit će u utorak i mališane u dječjem vrtiću te učenike nižih razreda u zlatarskoj i belečkoj osnovnoj školi.

U srijedu se programu pridružuje i Gradska knjižnica, gdje se s početkom u 18 sati organizira radionica izrade božićnih ukrasa.

Udruga Zlatarska paleta priređuje izložbu, koja će biti otvorena u subotu, 17. prosinca, u Galeriji izvorne umjetnosti.

I ove godine bit će održana priredba pod nazivom “Pozdrav 2016-toj”, na kojoj će nastupiti učenici zlatarske Osnovne i Srednje škole, Zlatarske mažoretkinje, KUD Belec i KPD Zlatarjeve. Priredba će biti održana u Vatrogasnom domu, 18. prosinca u 17 sati.

Na istom mjestu bit će izvedene i dvije kazališne predstave. Predstava za djecu “Šuma Striborova” u raskošnoj produkciji Kazališta Hotel Bulić, na programu je 19. prosinca u 18 sati. U utorak, 20. prosinca u 19.30 sati, gostuje Kerekesh Teatar, s predstavom “Krtice”, koju izvodi Jan Kerekeš. Ulaz na sva događanja je slobodan.

slika