Zavjetno hodocašce vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu

Zavjetno hodocašce vjernika grada Zagreba pod geslom ”Hoditi s Marijom pred licem Gospodnjim” zapocet ce u subotu 12. rujna kada ce hodocasnici krenuti sa tri razlicite lokacije prema Mariji Bistrici, a zakljucit ce se u ponedjeljak 14. rujna zahvalnim euharistijskim slavljem u zagrebackoj katedrali u 19 sati.

U subotu 12. rujna hodocasnici ce iz Zagreba organizirano krenuti prema Mariji Bistrici u tri smjera. U 20 sati kardinal Bozanic predvodit ce središnje slavlje toga dana – službu svjetla – hodocasnicku procesiju sa svijecama na bistrickoj Kalvariji.

U 21.30 sati održat ce se prigodni koncert u organizaciji Ureda za mlade Zagrebacke nadbiskupije. Prvi hodocasnicki dan zakljucit ce se euharistijskim klanjanjem u svetištu Majke Božje Bistricke u 23.00 sati.

U nedjelju 13. rujna u 9 sati bit ce zajednicka pobožnost Križnog puta koju ce predvoditi zagrebacki pomocni biskup Vlado Košic.

U 11 sati krece zavjetna procesija od kapele “Ave Maria” koju ce predvoditi kardinal Bozanic, a u 11.30 sati zapocet ce svecano euharistijsko slavlje.

U 15.00 sati bit ce zajednicki oproštaj u svetištu Majke Božje Bistricke i povratak hodocasnika svojim kucama. Rijeci zahvale svim hodocasnicima uputit ce kardinal Bozanic.

U ponedjeljak 14. rujna u 19 sati u zagrebackoj katedrali bit ce zahvalno euharistijsko slavlje kojim ce se zakljuciti 278. zavjetno hodocašce vjernika grada Zagreba.

Hodocašce mladih

U subotu 12. i nedjelju 13. rujna održat ce se tradicionalno hodocašce mladih Zagrebacke nadbiskupije u svetište Majke Božje Bistricke u Mariji Bistrici.

Za mlade koji ce u subotu 12. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit ce organiziran poseban vlak s polaskom u 7.20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Zlatar Bistrici. Vlak ce se zaustaviti i na postajama: Vrapce, Gajnice, Zaprešic i Zabok gdje ce se mladi moci prikljuciti hodocašcu.

Mladi koji nece putovati vlakom prikljucit ce se u 9 sati u Zlatar Bistrici kada se planinarskim putovima krece prema Mariji Bistrici. Dolazak mladih u Mariju Bistricu predviden je u 13 sati, a smještaj ce biti organiziran u šatorima i školskim prostorima.

U 15 sati zapocet ce program za mlade u Crkvi na otvorenom “Blaženi Alojzije Stepinac“ s katehezom i drugim sadržajima. U 17.30 sati zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic susrest ce se s mladima. U 18.30 sati mladi ce se prikljuciti procesiji i daljnjem programu 278. zavjetnog hodocašca vjernika grada Zagreba.

Prijave za hodocašce mladih primaju se u Povjerenstvu za pastoral mladih Zagrebacke nadbiskupije do utorka 8. rujna na broj telefona 01 4894 866 ili putem elektronske pošte: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Križ života