Usred rujanskog Maka – maLIMAk!

 Čudan bi bio početak nove vjeronaučne godine bez Maloga koncila – Maka, koji prati mnoge vjeroučenike, njihove obitelji i župske zajednice već na samom početku novih školskih, prijateljskih, obiteljskih i crkvenih izazova.

Zato je na Makovoj rujanskoj naslovnici jedno lijepo iznenađenje – maLIMAk – čiji se sadržaji mogu naći u samom središtu Maka. Maskota vjeverica, Vjera, poziva na druženje najmlađe makovce, posebno prvopričesnike, ali i roditelje, katehete i vjeroučitelje.

Mak i nadalje svojim čitateljima vjerno nudi dobro znane rubrike u ponekom izmijenjenom izdanju. Tako možete saznati kako je papa Franjo proveo svoje ljeto, kao i mnogi makovci koji su poslali vijesti o mnogim događajima i inicijativama.

Iz misija su stigla čak dva pisma i jedna knjiga, a o knjizi i njezinoj važnosti govori se i u rubrici Djeca medija. Otkrijte i mnoge zanimljivosti o skorom novom blaženiku Miroslavu Bulešiću.

U natječaju za Najnaslovnicu pobijedila je obitelj. Tu su i stalne rubirke: Umjetnost s vjerom, zatim Geomak i Zoomak, Proletuše i makovcima najzanimljiviji Psihotest.

Od ostalih rubrika tu je Saznajemo za vas, nove poučne Klarine teme, slikopriče i priče, zagonetke i šale, kao i novi Makov poster o ljubavi, strip Maksovci i raspored sati.

U novom uzletu “velikomalenih”, uredništvo Maka zajedno sa svojim suradnicima želi da bogatstvo novih sadržaja iz Maka – znaka molitve, znanja, igre i prijateljstva bude makovcima poticaj i pomoć u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini. (zm, gk)