Upišite SŠ Konjščina

Više od 70 godina iz Srednje škole Konjščina izlaze stručni i optimistični mladi ljudi. Osam deficitarnih strukovnih zanimanja nudi se u Srednjoj školi Konjščina i ovdje učenici imaju priliku odabrati dobru i uspješnu budućnost.

Dva su četverogodišnja zanimanja za koja je interes učenika uvijek veći nego što ima upisnih mjesta: tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i komercijalist. Nakon završene četverogodišnje strukovne škole učenik dobije zvanje i može krenuti u svijet rada, a moguć je i upis na preddiplomske, diplomske i stručne studije.

Upisom u zanimanje tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom dobije se temeljno znanje iz elektrotehnike, automatike, robotike, automatskog upravljanja računalom i posebno industrijskim računalima.

Zanimanje komercijalist preporuča se za otvorene i komunikativne osobe, koje vole kontaktirati s ljudima, obilaziti potencijalne klijente, ugovarati poslove, voditi poslovnu administraciju.

Novost u ponudi obrazovnih programa Srednje škole Konjščina od školske godine 2020./2021. je trogodišnje zanimanje vozač motornoga vozila. Poslovi koje obavlja vozač su: priprema vozila za prijevoz, upravljanje vozilom tijekom prijevoza, vođenje prijevozne dokumentacije, otklanjanje manjih kvarova na vozilu, preuzimanje tereta u prijevozu, nadziranje utovara i istovara te vođenje brige o njegovoj zaštiti.Nakon tri godine školovanja učenik dobije kvalifikaciju, vozačku dozvolu B i C kategorije te licencu COD95.

Elektroinstalater je trogodišnje zanimanje koje je u obrazovne programe Srednje škole Konjščina uvedeno prošle školske godine. Posao elektroinstalatera je jako dobro plaćen, a obuhvaća postavljanje i popravke električnih instalacija, montažu i demontažu rasvjete, otklanjanje nepravilnosti i održavanje električne opreme.

U Srednjoj školi Konjščina u posljednje dvije godine preuređena je strojarska radionica i opremljena novim strojevima što je znatno unaprijedilo obrazovanje za trogodišnja zanimanja strojobravar ivodoinstalater.

Automehaničarska radionica obogaćena je automobilom marke Peugeot za vježbe učenika koji se obrazuju za zanimanja automehaničari autoelektričar. Trajanje obrazovanja je tri godine.

Vozač, elektrionstalater, strojobravar, vodoinstalater, automehaničar i autoelektričar tražena su i dobro plaćena zanimanja. Uključuju i obrazovanje u obrtničkim radionicama i malim pogonima tj. praktičnu nastavu izvan škole, a nakon uspješno završenog obrazovanja postoji mogućnost otvaranja vlastitog obrta.

U funkcionalnom prostoru Srednje škole Konjščina osim strukovnog obrazovanja, nude se razni kulturni, umjetnički i sportski sadržaji koji privlače mlade. Tu su novinarska i dramsko-literarna grupa, školski glazbeni sastav, školski sportski klub i posebno aktivna Učenička zadruga „Konjić“. Njeguje se volonterizam i provode brojni projekti, između ostalog i Erasmus+ projekt mobilnosti, a ponos škole je titula „Škola ambasador Europskog parlamenta“.

Srednja škola Konjščina je u projektu energetske obnove tako da će iduću školsku godinu nastava započeti u obnovljenoj zgradi i ugodnijem interijeru.

Pozivaju se učenici osmih razreda, roditelji i sve zainteresirane osobe da pogledaju web i facebook stranice Srednje škole Konjščina. Za sve informacije na raspolaganju je upisno povjerenstvo Srednje škole Konjščina svakim radnim danom od 7:00 do 14:00 sati. Kontakt brojevi telefona su 049/465 141 i 049/464 356 ili e-mail adresa ss-konjscina@kr.t-com.hr.