U Zaboku otvorena izložba fotografija Zoomirajmo ravnopravnost

Jučer, 23. studenoga je u Zaboku svečano otvorena izložba „Zoomirajmo ravnopravnost“, dio projekta Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) pod nazivom „Muškarci i rodna ravnopravnost u Hrvatskoj“.
    Cilj projekta je senzibilizirati dosnositelje odluka i kreatore programa o potrebi uključivanja muškaraca u postizanje rodne ravnopravnosti. Izložbom „Zoomirajmo ravnopravnost“ nastoji se istražiti i dokumentirati doprinos i ulogu muškaraca u procesu postizanja rodne ravnopravnosti. Na izložbi je predstavljeno devetnaest fotografija, odabranih od strane stručnog žirija za izložbu, koje pokušavaju dati odgovor na pitanje živimo li u društvu u kojem muškarci postaju skloniji podržati rodnu ravnopravnost.
    Izložba je nakon Zagreba, Huma na Sutli i Tuhlja, stigla i u Zabok, a nakon toga odlazi u Samobor. Izložbe u Zagorju realizirane su u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom-Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Mrežom udruga Zagor, Društvom Naša djeca Tuhelj i Udrugom žena Humsko srce.
    Izložbi su uz posjetitelje prisustvovale i županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak te Nataša Bijelić i Tajana Broz ispred CESI-a.
    „Dobro je uvijek iznova ukazivati na probleme ostvarivanja ravnopravnosti muškaraca i žena u našem društvu. Promjene su vidljive, sve više obitelji dijeli poslove među sobom, uvažavaju jedni druge, ali ima i onih loših momenata gdje treba djelovati.“, rekla je županica prilikom otvorenja izložbe osvrnuvši se i na nedavno uvođenje SOS telefona za žene žrtve nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji.