U srijedu 5. Chtef – zagorski Chef

štefU srijedu, 28. listopada u Mariji Bistrici će biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije “Chtef – Zagorski chef”. Ovaj kulinarski show peto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je meso kokoši hrvatice te heljda i orasi. Nastupit će Jakov Mirt, Terme Jezerčica, Donja Stubica; Mislav Božić, Villa Magdalena, Krapinske Toplice; Ivan Đurkin Benkotić, Sermage, Sv. Križ Začretje; Marko Futivić, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica; Mirko Ljubić, Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice; Marko Živaljić, Majsecov mlin, Donja Stubica i Zdenko Brlić, Kod Golubeka, Zabok. Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju koju čine gastronomski znalci Tomislav Špiček, Slavko Večerić, Dražen Đurišević i Ivana Vukmanić. Prof. Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, imat će kratko izlaganje o zaštiti izvornosti mesa i jaja kokoši hrvatica, a posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu. Ove godine na manifestaciji će svoje umijeće u spravljanju jela predstaviti i učenici Srednje škole Zabok, koji će na šestom izdanju Chtefa Zagorskog chefa sudjelovati kao ravnopravni natjecatelji. Manifestacija će biti održana u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici u srijedu s početkom u 12 sati.