U novu vjeronaučnu godinu – s Makom u torbi!

Dječji mjesečnik ,,Mali koncil – MAK” još je jednu vjeronaučnu i školsku godinu dočekao vjeroučenike osnovce na svojim vedrim i šarenim stranicama punim poučnih, poticajnih, kreativnih i razbibrižnih sadržaja. Uz niz starih i omiljenih rubrika i junaka – kao što su ,,Klara”, ,,Pisma iz misija” ili ,,Đelko i Anđa” – na 60 stranica mlade čitatelje dočekuju i nove rubrike. U rubrici ,,Učimo moliti” naučit će ne samo riječi nekih molitava, već i to da ,,molitva nije recitacija” i zašto treba baš svaki dan moliti. ,,Običaji zavičaja” nova je rubrika koja će ih povezati sa ,,starim”, točnije rečeno s bogatim običajima našega naroda, bez kojih bi nam život bio pust i prazan. U ,,Martinom dnevniku” pratit će zgode svoje vršnjakinje, a u rubrici ,,Makovci javljaju” postati dijelom velike Makove obitelji ne samo na stranicama časopisa, već i na mrežnoj stranici Maloga koncila. Rubrika ,,Radosni prvopričesnici” započinje ,,intervjuiranjem samih čitatelja”, onih koje želi voditi u pripravi za primanje sakramenta euharistije.

Ovogodišnji rujanski broj osobit je i po oproštaju s nedavno preminulim don Živkom Kustićem, jednim od pokretača lista, kojem je prijateljski ,,Bog!” a ne ,,Zbogom!”, u ime nekadašnjih i današnjih ,,makovaca”, uputio ,,Blaž”.

Na ovitku časopisa nagradna je igra za čitatelje te tjedni ,,Raspored sati” koji započinje nedjeljnom misom, a na središnjim stranicama lista je plakat s ,,blagom skrivenim na njivi”. No i sve druge stranice, one s pričama, stripovima, zagonetkama, radnim listovima i drugim sadržajima kriju svoje ,,blago” za vjeronaučni, obiteljski i ljudski rast najmlađih.