U Mariji Bistrici počelo obilježavanje 13. tjedna mozga

Ovoga tjedna obilježava se 13. međunarodni tjedan mozga. Tim povodom dr. sc. Sanja Kovačić iz Hrvatskog društva za neuroznanost i Odjela neurologije Opće bolnice Zabok organizirala je  obilježavanje Tjedna mozga nizom predavanja i radionica u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici. U ponedjeljak 10. ožujka održano je uvodno predavanje o samom Tjednu mozga, a uvodne riječi uputile su dr. Kovačić i prof. Ana Kruhak s KBC-a Zagreb. Također, sve okupljene pozdravili su i predsjednica skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a otvorenju je nazočila i njegova zamjenica Dubravka Bartolović. 

 

 

Nakon toga predavanje i radionicu na temu ''Socijalni mozak – upute za korištenje'', održala je mag. oec. Rajka Hrbić.

 

 

 

 

 

Predavanja i radionice na rasporedu su svaki dan do nedjelje. U utorak 11. ožujka od 19 sati predavanje i radionicu s fizioterapeutima ''Doktore, zašto me boli kralješnica?'' predvoditi će neurokirurg dr. sc. Darko Perović iz Specijalne bolnice Sv. Katarina.

 

U srijedu 12. ožujka su od 19 sati na rasporedu tri predavanja. Na temu ''Poremećaj pažnje/hiperaktivni poremećaj kod djece'' predavanje će održati dr.sc. Dubravka Džaja Pozaić, o temi ''Dijete mi ima problema s govorom. trebam li ići “ortopedu”?'' govoriti će Maja Makopek Pušec, meg. logopedije, a o temi ''Slika i crtež u logopedskoj terapiji'' predavati će Srđan Džakula, prof. def.-logoped.