U Mariji Bistrici održan III. Susret glazbenih škola Krapinsko- zagorske županije.

Glazbena škola pri OŠ Marija Bistrica organizirala je jučer III. Susret glazbenih škola Krapinsko- zagorske županije. Inicijativa za ove susrete pokrenuta je prije tri godine,  upravo iz škole u Mariji Bistrici, a i ovaj je koncert pokazao da je ideja pala na plodno tlo. Naime, cilj susreta je povezivanje škola, izmjenjivanje nastavničkih i učeničkih iskustava te pružanje učenicima mogućnosti održavanja koncerata. Susret je održan u Domu kulture Marija Bistrica. Nastupili su polaznici iz svih glazbenih škola Krapinsko- zagorske županije, a to su osim domaćina iz Marije Bistrice: Osnovne Glazbene škole pri osnovnim školama: Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Franje Horvata Kiša Lobor, Matije Gupca Gornja Stubica, Augusta Cesarca Krapina i Glazbena škola Pregrada.

Domaću Osnovnu glazbenu školu pri Osnovnoj školi Marija Bistrica predstavljali su: Karla Česi na klaviru, Sara Šagud na violini te Klara Gabud na flauti, Josip Klapač na saksofonu i Andrej Ciković na klaviru, koji su nastupili kao sjajni trio. Pripremali su ih profesori: Antun Ivić, Tanja Prgomet, Ivana Pavlović, Luka Norac i Dina Katnić, koja je ujedno bila zadužena za klavirsku suradnju.

Osnovnu glazbenu školu pri Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica predstavljali su Matej Pižir i Erika Jakšić na gitari, Marta Pasanec na klaviru, Dario Gudan na braču te Tena Pasanec, Ana Lisak, Eva Družinec, i Klara Vulama, sve zajedno na klaviru. Pripremali su ih profesori: Nikola Šrajbek, Matija Ruk, Klara Juričić, Marina Pakelj i Ivana Hrkač, koja je bila i klavirska pratnja.

Osnovnu glazbenu školu pri Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša, Lobor predstavljali su: Dalia Teški na klaviru, Antun Adanić i Klara Piljek na tamburama, te  Ivan Cvetko na trubi. Pripremali su ih profesori: Ivona Šimunić, Vid Šarkanj i Igor Dorotić, dok su klavirska pratnja bili: Vid Šarkanj i Maja Milardović.

Osnovnu glazbenu školu pri Osnovnoj školi Augusta Cesarca, Krapina predstavljali su: Ivano Fabijan na violini i David Golub na trubi. Pripremali su ih profesori: Kornelija Palle i Želimir Dubovečak, a za klavirsku suradnju bio je zadužen Mihael Plantak.

Osnovnu glazbenu školu pri Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski, Zabok predstavljali su: Hana Majerić i Iva Kopjar, klavir, Jan Košćak i Lana Škreblin, klarinet. Pripremali su ih profesori: Duje Stanić, Valentina Čanžar, Mihovil Dorotić i Ivan Škreblin, koji je odradio i klavirsku suradnju.

Glazbenu školu Pregrada predstavljali su: Sara Bratković i Marko Žnidarec, violina, Tea i Tina Čondrić, flauta, Morana Orešić, violončelo, Larisa Legčević, harmonika, te Hana Šimunić,  Morana Orešić i Larisa Legčević, solo pjevanje. Pripremali su ih profesori: Sven Marković, Gorana Tomašić Šragalj, Borna Alunić i Elena Hryazyeva Ciglenjak. Za klavirsku suradnju se pobrinula Darjana Blaće Šojat.