Tragom starih običaja

I ove godine, u sklopu ''Ljeta u Mariji Bistrici'', organizirana je i manifestacija ''Tragom starih događaja''. Riječ je o tradicionalnom događanju, koje na središnjem bistričkom trgu donosi prezentacije starih obrta i zanata, te prodajne izložbe.

Otvorena je u subotu uz nastup KUEU-e ''Kaj'' iz Zlatar Bistrice,  a svojim nastupom u nedjelju su je obogatili i članovi KUD-a ''Belec''. A samom izložbeno-prodajnom dijelu odazvali su se: Ivica Mesar, OPG Fuček, Blaženka Šimunec, Keratims, Udruga Kragulj, Vladimir Gorički, Zvonko Majdak, Željko i Ruža Krot, Oroslavski vez, Valent Keliš, Trgokom, Ivana Šuštić i Lovro Fijan, Kruno Prlić, Danijel Hajnić i OPG Stubičan.

 

Tragom starih običaja

Predstojećeg vikenda, sutra, 26.srpnja i u nedjelju, 27.srpnja na trgu u Mariji Bistrici u sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici” je na rasporedu i manifestacija ''Tragom starih običaja'' – dvodnevna manifestacija koja donosi prodajne izložbe i radionice starih zanata na središnjem bistričkom trgu, a čiji su sudionici vezani uz ''Stepinčev put'', odnosno uz mjesta kojima prolaze poznati hodočasnički putovi prema našem najvećem marijanskom Svetištu. Prezentacije i radionice starih zanata, prodajne izložbe, drveni ringišpil i brojne zanimljivosti dio su ove već tradicionalne manifestacije.