Tradicionalni koncert „Svijet i TAMBURA“ 8. listopada u Krapini

Pozivamo vas na tradicionalni koncert „Svijet i TAMBURA“ koji će se održati 8. listopada 2023. u Festivalskoj dvorani u Krapini s početkom u 19:00 sati. Posebna nota ovogodišnjeg šestog izdanja festivala je obilježavanje 20 godina postojanja i djelovanja Kulturno umjetničkog društva Mihovljan.

U bogatom glazbenom programu sudjeluju: Sabina Kunštek, Lucija Job, Hrvoje Funda, Mario Plantak, Filip Mikša, Mihael Cobović, Zagorje Brass Quintet i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan.

ULAZ JE SLOBODAN

ULAZNICU MOŽETE REZERVIRATI NA: 0981640520

ili e-mail: ivan.bartolic162@gmail.com

Festival Svijet i TAMBURA je projekt Kulturno umjetničkog društva Mihovljan započet 2016. godine. Uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan sudjeluju i izvođači drugih instrumenata čime se postiže svestranost u zvuku, odnosno jedna simfonijska orkestralna dimenzija. Posebnost festivala je svestranost repertoara – od klasike, filmskih tema, evergreena, rocka i bluesa, pa do poznatih tamburaških instrumentalnih skladbi, kao i umjetničkih skladbi pisanih za glas i tamburaški orkestar. Cilj Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan je ovim festivalom promovirati tamburu kroz sva glazbena područja radi njezinih izuzetnih tehničkih i intonativnih mogućnosti, dosegnuti njezinu popularnost i značajnost kao što su to učinili mnogi drugi narodi sa svojim tradicijskim glazbalima.