Tomislav Kožić najbolji “Zagorski chef”

Tomislav Kožić, šef kuhinje restorana Bluesun hotela Kaj Marija Bistrica pobjednik je kulinarskog show-a „Chtef“ Zagorski chef, (ŠTEF, ZAGORSKI ŠEF), koji je jučer, 29. listopada održan upravo u Bluesun hotelu Kaj. Drugo mjesto osvojio je Marko Živaljić iz Majsecovog mlina, a treće Mislav Božić iz Hotela & Restorana Villa Magdalena Krapinske Toplice, koji je ujedno dobio i nagradu publike. Na trećem natjecanju sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama, a ove godine to je bila autohtona zagorska jabuka i svinjsko meso kao središnja tema, nastupili su još Ivica Žulj iz Termi Jezerčica, Josipa Antolić iz Ville Zelenjak-Ventek, Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović i Andreja Šaić iz Kleti Kozjak. U ocjenjivačkoj komisiji bili su, kao predsjednik Slavko Večerić, kuharski akademik, te kao članovi Božica Brkan, novinarka i urednica portala Oblizeki i Zdenko Brlić, majstor kuhar iz Zaboka. „Chtefu“ Zagorskom chefu, manifestaciji koja ima izniman turistički i gospodarski značaj za Zagorje, nazočili su ministar turizma Darko Lorencin, župan KZŽ.-e Željko Kolar, njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek, predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki i mnogi drugi. Nakon samog natjecanja održana je i panel rasprava a temu „Turizmom do razvoja“, u kojoj su sudjelovali župan Kolar, pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, predsjednik Uprave Koncerna Sunce d.d. Jako Andabak, direktorica Sektora za turizam HTZ-a Leila Krešić-Jurić te zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša.