Tjedan mozga u Mariji Bistrici, ”Zašto me boli kralješnica”?

Ovoga tjedna obilježava se 13. međunarodni tjedan mozga. Tim povodom dr. sc. Sanja Kovačić iz Hrvatskog društva za neuroznanost i Odjela neurologije Opće bolnice Zabok organizirala je  obilježavanje Tjedna mozga nizom predavanja i radionica u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

U utorak 11.03. predavanje na temu ''Doktore, zašto me boli kralješnica?'' održao je neurokirurg dr. sc. Darko Perović iz Specijalne bolnice Sv. Katarina. Nakon vrlo zanimljivog predavanja dr. Perović odgovarao je i na pitanja posjetitelja.

 

 

Također, kratko predavanje održao je i student Oliver Totović, ujedno i član Udruge mladih Marija Bistrica, a sa wellnessom Bluesun hotela Kaj sve zainteresirane upoznala je djelatnica wellnessa Ana Božić.

 

 

 

 

U srijedu od 19 sati na rasporedu su tri predavanja. Na temu ''Poremećaj pažnje/hiperaktivni poremećaj kod djece'' predavanje će održati dr.sc. Dubravka Džaja Pozaić, o temi ''Dijete mi ima problema s govorom. trebam li ići “ortopedu”?'' govoriti će Maja Makopek Pušec, meg. logopedije, a o temi ''Slika i crtež u logopedskoj terapiji'' predavati će Srđan Džakula, prof. def.-logoped.

U četvrtak su pak od 19 sati na rasporedu predavanje i radionica na temu Brain Gym, koje će održati Koraljka Žepec, Hrvojka Forjan, Daniela Poljak i Marijana Lovrenčić.