Svečano otvoren ”Advent u M. Bistrici”

U nedjelju je svečano otvorena Manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici”, koju petu godinu zaredom organizira Turistička zajednica Općine Marija Bistrica. Prvu svijeću na adventskom vijencu uz mons. Zlatka Korea, rektora Svetišta MBB-e upalila je Verica Dubovečak, jedna od čipkarica iz Lepoglave, koje su izradile haljinu od čipke za lik MBB-e u bistričkoj bazilici, a u prigodnom programu nastupile su Fiole i Viline.

Pozdravne riječi uputili su i značaj ove manifestacije istaknuli načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, župan KZŽ-e Željko Kolar, predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki i rektor bistričkog Svetišta mons. Zlatko Koren. Uz tradicionalnu adventsku sajmenu ponudu, na ove godine posebno uređenom središnjem bistričkom trgu i uz nabavljene nove kučice, koje su zamijenile štandove, organiziran je i bogat program, koji je počeo već u subotu.

Inače, vikendi su i ove godine tematski, pa je tako prvi vikend bio Vikend duhovne glazbe sa vrhuncem u nedjelju kada su na Trgu pape Ivana Pavla II, održana dva koncerta duhovne glazbe. Najprije je sa svojim bandom nastupila Marija Husar, a potom i mladi kršćanski band Cobus. Nedjeljni program je završio uz Pjesničku večer u Caffe baru Dioniz, koju je organizirala dr. sc. Sanja Kovačić, uz koju su stihove kazivale i bistričke pjesnikinje Željka Meštrović-Kruhak, Petra Friščić, Sanja Mendek i Tanja Klapač, te iz Bedekovčine Elvira Belošević. Pjesnička večer, koju je upotpunio na gitari i Mladen Kosovec, u svom drugom dijelu pružila je mogućnost i posjetiteljima da se okušaju u kazivanju stihova. Inače, ovogodišnji program najbogatiji je do sada i donosi mnoštvo koncerata, ali i brojnih drugih događanja.

Više informacija o bogatom programu može se pronaći na web i facebook stranicama TZ Općine Marija Bistrica.