Susret umirovljenika KZŽ-e u Mariji Bistrici

U srijedu 25. lipnja, na Dan Državnosti RH u Mariji Bistrici na rasporedu je tradicionalni susret umirovljenika KZŽ-e, koji se svake godine održava na Dan Državnosti RH. Svetu misu u Svetištu MBB-e, s početkom u 11.30 sati predslavit će župni vikar u Mariji Bistrici vlč. Miroslav Markić. Prije mise u 10 sati na središnjem bistričkom trgu predviđene je prigodni program. Uz pozdravne riječi, u kulturno-umjetničkom programu nastupit će KUD ''Lovro Ježek'' i zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ''Bistričko zvono''. Nakon mise nastavit će se tradicionalno druženje umirovljenika. U slučaju lošeg vremena, program od 10 sati održat će se u Domu kulture u Mariji Bistrici.
 

Susret umirovljenika KZŽ-e u Mariji Bistrici

U Mariji Bistrici danas je na rasporedu tradicionalni 17. po redu Susret umirovljenika KZŽ-e, u organizaciji saveza umirovljenika KZŽ-e.

Program susreta otpočeo je u 10 sati na bistričkom Trgu Pape Ivana Pavla II prigodnim govorima domaćina, predsjednika Udruge Umirovljenika Marija Bistrica i potpredsjednika Skupštine KZŽ-e Josipa Kovačića i načelnika Marije Bistrice Stjepana Muheka, a uz njih umirovljenicima su se obratili i župan Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik Ivan Hanžek, te  glavni tajnik matice umirovljenika Hrvatske Branko Cvetković.

Nakon govora u prigodnom programu nastupili su limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' i KUD ''Ksaver Šandor Đalski'' Zabok.

Središnje misno slavlje u Svetištu MBB-e predvodio je vlč. Zlatko Koren, rektor bistričkog Svetišta, a susret je nastavljen druženjem umirovljenika.

Susret umirovljenika KZŽ-e u Mariji Bistrici


U Mariji Bistrici se danas, uz Dan državnosti, održava tradicionalni susret umirovljenika Krapinsko-zagorske županije.

Na susretu se okupilo oko 3000 umirovljenika iz cijele županije, kojima je dobrodošlicu ispred organizatora, Saveza udruga umirovljenika KZŽ-e, poželio Josip Kovačić. Umirovljenike su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, župan KZŽ-e Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i zastupnik u Saboru Silvano Hrelja, zastupnik u Saboru i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i predsjednik matice umirovljenika Hrvatske Josip Vincek.

Na središnjem bistričkom trgu u kulturno umjetničkom program nastupili su Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica i KUD ”Laz”, a središnje misno slavlje u Svetištu MBB-e predvodio je p. dr. Niko Bilić.