Streljački klub ”Marija Bistrica” ekipni prvak Hrvatske, Dino Čukman drugi

U Zagrebu je jučer održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu u gađanju serijskom zračnom puškom za seniorke i seniore. Streljački klub ''Marija Bistrica'' u ekipnoj je konkurenciji osvojio naslov prvaka Hrvatske sa 1098 pogođenih krugova. Druga je bila Duga Resa sa jednakim brojem pogođenih krugova, a treći Rovinj sa krugom manje.

Sjajan ekipni uspjeh bistričkih strijelaca upotpunio je Dino Čukman osvojivši u pojedinačnom dijelu drugo mjesto. Dino je u finale ušao sa najboljim rezultatom, a nakon finala prestigao ga je Petar Gorša iz Bjelovara, koji je na koncu slavio sa 476,9 krugova. Dino je pogodio ukupno 471,8, a na trećem mjestu Tiziano Šuran zaostao je više od osam krugova. U bistričkoj ekipi nastupili sjo još Robert Belko koji je sa 362 kruga osvojio 11. mjesto i Hrvoje Šimunec, koji je sa 358 krugova bio 20. Izvan ekipe nastupili su i Darko Galoić, koji je bio 9. sa 363 kruga i Marko Matejaš, koji je osvojio 40.mjesto sa 324 kruga.

Marija Bistrica imala je predstavnicu i u ženskoj konkurenciji. Snježana Vurajić osvojila je 21. mjesto sa 346 krugova. Prvakinja Hrvatske je Anamarija Žigić iz Riječke Lokomotive, ispred Lucije Novak iz Opatije i klupske kolegice Maje Arbanas. Lokomotiva je i ekipni prvak.