Srebrne „Krapinske mažoretkinje“ – „Twirling klub Krapina“!

„Krapinske mažoretkinje“ koje djeluju i pod nazivom „Twirling klub Krapina“  sudjelovale su na 15. državnom prvenstvu u mažoret plesu te 11. državnom prvenstvu u twirlingu koji su se održali od 25. do 27. ožujka u Čakovcu.
Na Državnom prvenstvu sudjelovale su ekipe iz 30-tak gradova  – sveukupno oko 900 natjecatelja i natjecateljica iz Cavtata, Ivanić Grada, Koprivnice, Kaštele, Splita, Krapine, Lipika, Ludbrega, Požege, Korčule, Mokošice, Nove Gradiške, Pleternice, Primoštena, Rogoznice, Segeta Donjeg, Sinja, Solina, Trilja, Velike, Viškova, Vodica, Dubrovnika, te ekipe iz Međimurja – Domašinca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Murskog Središča i Svetog Martina na Muri koje su tri dana ocjenjivali i pratili tri strana i šestero domaćih sudaca.
Ove su se godine „Krapinske mažoretkinje“ natjecale u četiri twirling kategorije koje su zahtjevnije i složenije od standardnih mažoret kategorija te se vratile kući s čak 3 srebrne medalje. Jedna je pripala cijeloj grupi koja je u kategoriji Zastave izborila 2. mjesto, a  ovogodišnja dva twirling dueta plasirala su se u finale te su tako juniorke sestre blizanke Ana i Maja Veseljak te seniorke Ana Zaplatić i Jelena Lež također osvojile srebrne medalje!
„Krapinske mažoretkinje“ tj.  „Twirling klub Krapina“  redovito sudjeluju na godišnjim državnim prvenstvima i već su se okrunile mnogim odličjima,a ovogodišnji dueti  pokazali su izniman napredak u manipulacijama mažoret štapom što je i rezultiralo velikim uspjehom! Čestitamo!