Sport uz “Ljeto u Mariji Bistrici”

U subotu, 19.lipnja je odigrano 3. kolo 10. izdanja Malonogometne lige Općine Marija Bistrica. U skupini A Marija Bistrica ''Hidraulika Kurelja'' pobijedila je Mariju Bistricu ''Plivadone'' sa 4:3, Tugonica je bila bolje od Huma Bistričkog sa 8:3, a Podgrađe je sa 4:1 pobijedilo Poljanicu Bistričku ''Autoprijevoz Mario''.

Na ljestvici sa po 6 bodova vode Plivadoni, Podgrađe i Hidraulika Kurelja, Tugonica i Poljanica imaju po 4, a Hum Bistrički je bez bodova. U skupini B Podgorje juniori su sa 3:0 pobijedili Selnicu ''Stolariju Srebačić'', Globočec ''Graditeljstvo Skuliber'' i Laz odigrali su 2:2, dok su slobodni bili Podgorje veterani. Na ljestvici Podgorje veterani imaju 6 bodova, Globočec i Laz po 4, Podgorje juniori 3, a Selnica je bez bodova. 4. kolo na rasporedu je sutra, 22. lipnja  naravno, ako dopuste vremenske prilike.

U sklopu sportskog dijela manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'' u subotu, 19.lipnja  na rasporedu  je bio turnir parova Teniskog kluba ''Marija Bistrica''. U konkurenciji 9 parova slavili su Mario Tomorad i Elvis Lacković, drugi su bili Sebastijan Čutura i Stjepan Gorički, a treći Andrija Mikša i Siniša Matok.

U nedjelju,20.lipnja je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, na rasporedu bio šahovski turnir, na kojem su nastupila 42 šahista iz gotovo svih zagorskih klubova i iz Zaprešića. Slavio je Stjepan Tišljar iz Šahovskog kluba Oroslavlje, drugi je bio Josip Krklec iz ŠK Krapina, a treći Mirko Janković iz zabočkog Poleta.

rmb