Spektakularni doček u podne u Mariji Bistrici

I dok su na staru godinu mnogi gradovi i općine užurbano se pripremali za doček Nove 2017. godine u ponoć, u Mariji Bistrici, četvrtu godinu zaredom organiziran je doček u podne. Iz godine u godinu sve više je posjetitelja na zadnji dan godine u Mariji Bistrici, a kako je ove godine i vrijeme poslužilo, Marija Bistrica pružila je spektakularan doček u podne za oko 8 tisuća gostiju. Već od 10 sati atmosferu su zagrijali tamburaši TS Brajde, a od 11.30 pa sve do 16 sati izmjenjivali su se glavni gosti TS OSDS (nekad Od Srca Do Srca) i domaći band Blue jeans. Točno u podne na pozornici su se uz voditeljicu Anu Kruhak pojavili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek i župan KZŽ-e Željko Kolar. Uz odbrojavanje, načelnik je otvorio šampanjac, poželio svima sve najbolje u novoj godini, a uslijedio je i podnevni vatromet. Čestitke je uputio i župan Kolar. Uz odbrojavanje, načelnik je otvorio šampanjac, poželio svima sve najbolje u novoj godini, a uslijedio je i podnevni vatromet. Nakon toga krenulo je i izvlačenje u 4 kruga velike bistričke božićne tombole, sa glavnim zgoditkom automobilom Hyundai i10. Sretni dobitnik automobila nije prisustvovao ili se možda od šoka nije mogao javiti, no dobitni brojevi svih 66 nagrada objavljeni su na web stranici TZ Općine Marija Bistrica, a rok za podizanje je 30 dana.

Najbolji Advent u Mariji Bistrici do sada

Za besplatno kuhano vino pobrinuli su se članovi Udruge vinogradara Marija Bistrica, a bila je tu i ponuda kolača Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, sa humanitarnim predznakom. Za sve koji nisu uspjeli stići do besplatnog kuhanog vina, spas je bio u ugostiteljskim kučicama na trgu, pa je dojam prave podnevne fešte bio cjelovit. Dočekom u podne ujedno je završila i velika manifestacija Općine i Turističke zajednice Marije Bistrice Advent u Mariji Bistrici, koja je trajala od početka došašća i ponudila niz zanimljivih programa, događaja, kazališnih predstava, dječjih programa i koncerata. Bio je to do sada najbolje organiziran i najposjećeniji Advent u Mariji Bistrici, sa dva vrhunca, uz doček u podne, svakako je to bila Adventska noć svijetla sa više od 2 tisuće lampiona, koji su odaslani u nebo, a kao izvrsna nova atrakcija tu je i klizalište, koje će raditi još i prvi tjedan u Novoj godini. No organizatori su svjesni da prostora za napredak još ima i već sada najavljuju još bolji i sadržajniji Advent u Mariji Bistrici 2017.

Izjava: Josip Milički, načelnik Općine Marija Bistrica i predsjednik TZ: ””Ovogodišnji Advent je bio najbolji do sada kako po pitanju organizacije tako i po programu. Da bi se sve to ostvarilo trebalo je osmisliti bogat program pun različitih manifestacija, bilo je potrebno uložiti i u izgled Marije Bistrice. Nakon što smo lani nabavili nove adventske kućice, ove je godine još obogaćena blagdanska dekoracija, a u konačnici i sve je to potrebno promovirati preko svih dostupnih kanala. Prošle godine su se i prvi put pojavili respektabilni sponzori što govori da je manifestacija prepoznata i postala zanimljiva i u poslovnom svijetu, što je dodatno potvrđeno ove godine, kada smo zahvaljujući novim sponzorima, poglavito Auto centru Štagar, osigurali super vrijednu tombolu, sa automobilom Hyundai i10 kao prvom nagradom. Ne smijemo zaboraviti i klizalište, koje smo nazvali bistrička ledena bajka, koje se pokazalo kao pravi hit i sigurno je da s tim projektom idemo i slijedeće godine. Najviše posjetitelja pojedinačno imali smo uz Doček u podne, na Adventsku noć svijetla, koja se uz puštanje lampiona druge godine zaredom pokazala kao velika i privlačna atrakcija, a novi zadatak koji smo si nametnuli je da u budućnosti svi adventski vikendi imaju veliku posjećenost. Naravno, sve to nije moguće bez odlično organizirane Turističke zajednice, našeg Odbora za turizam i kulturu kao i svih bistričkih udruga i volontera koji nam bezrezervno pomažu u organizaciji Adventa i Dočeka u podne. Svima njima veliko hvala. Uz pozitivnu sinergiju vidljivo je da Advent u Mariji Bistrici iz godine u godinu dobiva sve veći smisao i pretvara se u ono kako ga mi i zamišljamo, manifestaciju, koja će uz duhovne, ponuditi i ostale sadržaje i Mariju Bistricu učiniti još poželjnijom destinacijom, koja se posjećuje i nakon sezone hodočašća. A to je u konačnici i naš cilj i prioritet. Marija Bistrica – 365!””