Sonja Borovčak u Moskvi primila međunarodno priznanje

Zamjenica župana Sonja Borovčak boravila je u Moskvi gdje je na prigodnoj svečanosti primila međunarodno priznanje „Srebrni golub“. Priznanje se, pod pokroviteljstvom Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, dodjeljuje ženama zaslužnima za rad s ruskom manjinom i promicanjem kulturnih vrijednosti Rusije. Priznanje je to koje se dodjeljuje za mir, toleranciju, uvažavanje različitosti, pomaganje njihovim sunarodnjacima. Kao što je to izjavila i uoči odlaska u Moskvu ovo rusko priznanje vidi kao pečat svom višegodišnjem radu i doprinosu zajednici. „Srebrni golub“ dodijeljen joj je na prijedlog Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj i manjinske ženske udruge „Terem“.

Priznanje se ove godine dodjeljuje po prvi puta, a primilo ga je 12 žena. Svoj boravak u Moskvi zamjenica župana Sonja Borovčak iskoristila je za sastanak u Predstavništvu Hrvatske gospodarske komore kao i susret sa veleposlanikom Nebojšom Koharevićem u našem Veleposlanstvu. Po završetku razgovora zaključili su da i Krapinsko-zagorska županija i Zagorje ima što ponuditi velikom ruskom tržištu. Mogućnosti gospodarskog nastupa na tom tržištu su velike, te će u tom smjeru, kako je najavila, usmjeriti svoj angažman.

''Za ono što su posebno zainteresirani Rusi je zdravstveni turizam, a mi to definitivno možemo ponuditi''.- rekla je uz ostalo zamjenica župana Sonja Borovčak po povratku iz Moskve. (rhzk)