Skupština Udruge mladih Marija Bistrica

U nedjelju 16. ožujka, u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, održana je Skupština Udruge mladih ''Marija Bistrica''. Predsjednica Darija Cipriš, potpredsjednica Petra Horvatinčić i tajnik Oliver Totović upoznali su članove i goste sa aktivnostima udruge u prošloj, kao i s planovima za ovu godinu.

Udruga mladih Marija Bistrica u 2013. godini organizirala je dvije biciklijade, uskršnju i božićnu radionicu ''Kad se male ruke slože'' , stolnoteniski turnir, a sudjelovali su i u brojnim drugim događanjima na području Općine Marija Bistrica.

 

Udruga broji 40-tak članova, a plan za 2014. godinu donosi pregršt aktivnosti, od onih humanitarnog karaktera, organizacije kreativnih radionica, suorganizacije biciklijade, organizacije stolnoteniskog turnira i foto natječaja, do gradnje street workout poligona, koševa za uličnu košarku, organizacije ljetnog kina, vozočašća i otvorenih dana Udruge. Također namjera je javljati se i na EU projekte.  Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, predsjednica Matice Hrvatske-ogranka Marija Bistrica Snježana Husinec, kao i tajnik DVD-a Marija Bistrica Branko Bigor.