Skupština KLA Bistrina

U subotu, 27. listopada je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana 3. redovna skupština Kluba liječenih alkoholičara (KLA) ''Bistrina'' Marija Bistrica. Riječ je o klubu, koji trenutno ima 10 aktivnih članova, od kojih je 7 na skupštini primilo priznanja za apstinenciju. Priznanja im je dodijelila dr. Anita Sabolek, koja je od osnivanja terapeut u klubu. Predsjednik kluba Darko Kožić u izvješću je istaknuo osnovni cilj kluba, a to je afirmacija u društvu, kao i okupljanje novih članova, ovisnika, koji će shvatiti svrhu postojanja kluba. Osim redovitih zadataka, KLA ''Bistrina'' krajem prošle godine sudjelovao je na adventskom sajmu u Mariji Bistrici, a ove godine na Sajmu zdravlja u Donjoj Stubici. Članovi su redovito posjećivali skupštine prijateljskih klubova, sudjelovali na recitalima, malonogometnom turniru Udruge Općine Marija Bistrica, u mjesecu borbe protiv ovisnosti prezentirali svoj rad na središnjem bistričkom trgu, a do kraja godine u pripremi je sudjelovanje i na 14. večerima pučke poezije. Skupštinu su pozdravili predsjednik Skupštine KZŽ-e dr. Višeslav Ćuk, načelnik Općine Marija Bistrica dipl. ing. Stjepan Muhek, predsjednik i tajnik Zajednice KLA KZŽ-e Željko Postonjski i Ivan Prokurica, te članovi prijateljskih klubova: ''Stubica'' Donja Stubica, ''Jezera'' Bedekovčina, ''Zviranjek'' Mače, OKLA ''Videž'' Hum na Sutli, ''Sveti ivan Zelina'', ''Varaždin'' i ''Križevci''. I ove godine skupštinu su glazbeno uveličali članovi glazbenog sastava ''Apstinenti'', sastavljenog od članova kluba.

Skupština KLA Bistrina

U subotu 27. lisopada 2012. u Mariji Bistrici održat će se treća godišnja skupština Kluba liječenih alkoholičara ''Bistrina'' Marija Bistrica. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici u subotu s početkom u 14 sati.

Skupština KLA Bistrina

U subotu 5. studenog 2011. godine održana je Skupština Kluba liječenih alkoholičara ''Bistrina'' Marija Bistrica. Na skupštini su jednoglasno prihvaćena izvješća o radu kluba, koji je u dvije godine djelovanja postigao vrlo zapažene rezultate. Trenutno KLA Bistrina ima 12 članova, o kojima brigu vodi stručni terapeut dr. Anita Sabolek, a kako je istaknuto na skupštini, svojim djelovanjem žele utjecati na širu zajednicu i dokazati da su borci protiv alkohola i ovisnosti. Iako skupština nije bila izborna, zbog svojih obveza dosadašnji predsjednik Dragutin Beljak zamolio je razrješenje s dužnosti predsjednika, pa je za novog izabran Darko Kožić. Također, Zvonko Čebuhar uz funkciju tajnika preuzeo je i funkciju blagajnika. Skupštinu su pozdravili i brojni gosti, načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, dopredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara Damir Vodopivec, dopredsjednik zajednice klubova liječenih alkoholičara KZŽ-e Ivan Prokurica, te članovi prijateljskih klubova. Skupštinu je svojim nastupom obogatio i glazbeni sastav ''Apstinenti'', sastavljen dijelom od članova KLA Bistrina.