Romarskim putem Ivanec-Marija Bistrica

U nedjelju 10. ožujka u Mariji Bistrici, povodom dana sv. Bernarda, održan je tradicionalni susret  “Romarskim putem Ivanec-Marija Bistrica”. Hodočasnički putovi i susreti hodočasnika i planinara tradicija su Marije Bistrice i poveznica s ostalim svetištima i mjestima koji se nalaze na tim putovima. Planinari su se na ovogodišnjem okupili oko 9 sati kod Prasvetišta Majke Božje na Vinskom Vrhu, nakon čega su koloni stigli do središnjeg bistričkog Trga, gdje je bistričku dobrodošlicu pripremila Turistička zajednice Općine Marija Bistrica. Planinari su prisustvovali i misi u bazilici Majke Božje Bistričke, nakon koje je nastavljeno druženje u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici. Ove su se godine na susretu uz domaćine okupila 204 planinara iz 11 društava: HPD ''MIV'' Varaždin (73), HPD ''Belecgrad'' Belec (27), PD ''Ivančica'' Ivanec (20), PK ''Ivanec'' (20), PD ''Tonimir'' Varaždinske Toplice (15), PD ''Brezovica'' Petrovsko (11), PD ''Javor'' Zlatar Bistruca (10), PD ''Gradina'' Konjščina (10), PD ''Zagorske steze'' Zabok (10), HPD ''Međimurje'' Čakovec (5) i HPD ''Železna gora'' Čakovec (3).

Romarskim putem Ivanec – Marija Bistrica

Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica ove nedjelje organizora tradicionalni susret planinara povodom dana Sv. Bernarda, Romarskim putem Ivanec – Marija Bistrica.

Program počinje u 9 sati dočekom i okupljanjem planinara kod Prasvetišta na Vinskom Vrhu, u 10 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici uslijedit će prijava i okupljanje uz Bistričku dobrodošlicu TZ Općine Marija Bistrica,a u 11 sati sveta misa u Bazilici Majke Božje Bistričke.

Nakon mise u Restoranu Dobro nam došel prijatel u Mariji Bistrici na rasporedu je druženje uz glazbeni sastav ''Bistrički  Licitari'', ponudu planinarskog graha, kobasica i domaćeg vina.