Riesch 2. zlato, Jelušić 12, bob zasad 19., Ivica starta 2.

 

Najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić osvojila je 12. mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Nova olimpijska pobjednica postala je Njemica Maria Riesch.

Hrvatska skijašica imala je startni broj 8 u prvoj vožnji, ali se nije dobro snašla po magli i snijegu te je s 1,62 sekunde zaostatka za najboljom u prvoj vožnji Mariom Riesch osvojila 16. mjesto. Ni u drugoj vožnji nije uspjela pokazati svoju najbolju vožnju, ali je popravila svoj plasman za četiri mjesta, odnosno završila je na 12. mjestu. Ukupno je za pobjednicom Riesch zaostala 2,54 sekunde.
 
Ni druga hrvatska skijašica od koje se očekivao plasman u gornji dio poretka Nika Fleiss također nije uspjela po teškim uvjetima napraviti značajniji rezultat. Prvu vožnju završila je na 29. mjestu, a na kraju je bila 25. s 4,70 sekundi zaostatka.

Nastupile su i dvije mlade hrvatske skijašice. Matea Ferk je svoj drugi nastup na Olimpijskim igrama završila na 34. mjestu (+8,04 sekunde), a Sofija Novoselić, kojoj su to prve Olimpijske igre, na 39. mjestu (+12,02 sekunde).

Nova olimpijska pobjednica u slalomu postala je Njemica Maria Riesch. Starija sestra Riesch imala je najbolje vrijeme prve vožnje, a i u drugoj vožnji ponovno je skijala izvrsno te tako osvojila svoje drugo zlato u Vancouveru. Maria Riesch slavila je i u superkombinaciji.

Srebrnu medalju osvojila je Austrijanka Marlies Schild, koja je za Mariom Riesch zaostala ukupno 43 stotinke, a bronca je pripala svjetskoj prvakinji Čehinji Šarki Zahrobski (+1,01 sekunda).

Bobisti zasad 19.

Hrvatski bob četverosjed u sastavu vozač Ivan Šola te Slaven Krajačić, Igor Marić i Mate Mezulić nakon dvije vožnje na ZOI-u u Vancouveru zauzima 19. mjesto.

U 1. vožnji hrvatska posada za vodećom prvom posadom Sjedinjenih Američkih Država, koju predvodi Steven Holcomb, zaostala je 1,69 sekundi, što je bilo 22. mjesto. U 2. vožnji naši su sa 1,83 sekunde zaostakom bili 21., što im je donijelo ukupno 19. mjesto sa 3 sekunde i 52 stoinke za Amerikancima. Naime, tri posadesu zbog prevrtanja odustale, pa našima ostaje nada da će ostvariti cilj u 3. vožnji i ostati među 20,što bi značilo nastup i u 4. vožnji.

Ivica večeras starta drugi

Danas je na rasporedu posljednja alpska disciplina na igrama, muški slalom. Prva vožnja slaloma od kojeg potajno priželjkujemo medalju Ivice Kostelića na rasporedu je u 19, a druga u 22.45 sati po našem vremenu.

Ivica ima startni broj 2,a utrku će otvoriti Silvan Zurbrrigen. Treći starta Benni Raich, pa Julien Lizeroux i još tri Austrijanca, Pranger, Hirscher i Herbst.

Natko Zrnčić Dim ima starni boroj 43, Dalibor Šamšal 44, a Danko Marineli 61.