Prvo međugeneracijsko fotografiranje u Mariji Bistrici

Sintoment poziva djecu i roditelje, bake i djedove od  0 do 99 godina:

DOĐITE NA PRVO MEĐUGENERACIJSKO FOTOGRAFIRANJE U MARIJI BISTRICI!

Međugeneracijsko_1U subotu 28. studenog u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici s početkom u 16 h  odvija se prva edicija projekta ‘Međugeneracijsko fotografiranje’.  Ideja je projekta fotografiranje međusobnih portreta između djece i roditelja,  djece i baka i djedova, stanovnika Marije Bistrice.  Ovim jednogodišnjim projektom Sintoment želi obogatiti zajednicu mještana  jednom  trajnom memorijom, svim budućim naraštajima,  o životu kakav je danas, o licima koja ga posvjedočuju, te stvoriti spoznaju kolika je bitnost i odgovornost naraštaja različite životne dobi u uzajamnom djelovanju. Prvo ‘Međugeneracijsko fotografiranje’  koje odvija se u sklopu manifestacije  ‘Advent u Mariji Bistrici’, sastoji se od dva dijela. U prvom će se dijelu

odvijati razgovori  o  mediju fotografije s  gošćom i suradnicom Sintomenta –  Barbarom Bračun, pjesnikinjom i fotografkinjom, te će se diskutirati na temu poziranja za fotografiju. Ovo je prigoda da se svi  pristigli posjetitelji  prisjete svojih prvih susreta s medijem fotografije. U drugom dijelu,  suradnički tim  fotografa i videografa ‘Eventers’ postavit će otvorenu foto scenu gdje će se posjetitelji međusobno fotografirati:  djeca – roditelje, djedove i bake… i obrnuto. Potom će uslijediti zajedničko  fotografiranje  uz moderiranje Barbare Bračun i voditelja projekta – Bernarde Cesar, Ivanke Bičak i Marije Juze.

U svojoj konačnici, projekt će rezultirati velikom izložbom fotografija portreta stanovnika Marije Bistrice,  čime se želi afirmirati lokalno stanovništvo kroz komunikaciju između stanovnika mlađe i starije životne dobi, kao i osvještavanjem o bitnosti svih dionika koji tvore zdravi suživot u lokalnoj zajednici. Ovo je samo je jedan  od niza projekata koji se bave temom mjesta i stanovnika Marije Bistrice  ususret 2019. godini i jubileju 810 godina prvog spomena imena ‘BISTRICA’. Poziv na Prvo međugeneracijsko fotografiranje upućen je i svima onima koji su barem jedan dio svog života proveli u Mariji Bistrici.

Bernarda Cesar, Ivanka Bičak