Preminuo vlč. Tadija Jukić

U Mariji Bistrici, 25. rujna u jutarnjim satima u 48. godini života iznenada je preminuo vrhbosanski svećenik vlč. Tadija Jukić.

Vlč. Tadija Jukić rođen je 23. prosinca 1963. od roditelja Ive i Kate r. Trogrlić u mjestu Vitlaci-Ljubna, župa Žepče. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Žepču, a teologiju u Sarajevu gdje je i zaređen za svećenika 29. lipnja 1989. Krajem svibnja 1999. odlazi u Dubrovačku biskupiju i preuzima župu sv. Antuna opata u Maranovićima na otoku Mljetu, a potom pastoralno djeluje u Kotorskoj biskupiji. Smrt ga je zatekla u Hrvatskom nacionalom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici gdje je posljednjih godina djelovao kao duhovni pomoćnik, misnik u karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca te redoviti ispovijednik u bistričkoj bazilici.

Misa zadušnica za pokojnog vlč. Tadiju Jukića bit će u utorak 27. rujna 2011. godine u župnoj crkvi u Žepču u 14 sati. Poslije sv. mise slijedi ispraćaj, te ukop na groblju Ljubna.

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke misa za pokojnog vlč. Tadiju Jukića slavit će se u srijedu 28. rujna 2011. godine s početkom u 18.30 sati. Misno slavlje će predslaviti u zajedništvu sa svećenicima Zlatarsko-belečkog i Stubičkog dekanata pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić.