Predstavljanje LTV u Ogulinu i Oštarijama: Doseg gledanosti je više od 1.000.000 gledatelja u Hrvatskoj

Laudato televiziju u Ogulinu i ogulinskim Oštarijama na kraju nedjeljnih svetih misa predstavila je njezina direktorica Ksenija Abramović. – Prema podacima agencije TVbeat koja nas prati, u prvih dva mjeseca ukupan doseg LTV-a od početka emitiranja je više od 1.000.000 gledatelja u Hrvatskoj – predstavila je direktorica LTV-a. U Ogulinu je ekskluzivno najavila i snimanje pilot emisije ”Naši stariji susreti” te pripremu emisije fra Jure Marčinkovića, autora poznatih knjiga ”Ljekaruša” i ”Božja biljna ljekarna” o liječenju biljem. Emisija ”Naši stariji susreti” posvećena je starijim ljudima, a prezentirat će sadržaje vezane uz način života i životne probleme starijih ljudi u obitelji i društvu. Cilj je uključiti se u opća humana nastojanja pružanja najboljih životnih mogućnosti ovom vrlo osjetljivom i često višestruko ugroženom dijelu hrvatskog pučanstva. Fra Jure Marčinković u svojoj će pak emisiji s gledateljima podijeliti svoje ‘zlatne savjete’ kako kod kuće ozdraviti od različitih viroza, prehlade ili izliječiti bolove.

– Temeljni cilj LTV-a je da televizija kao medij ne bude čimbenik međusobnog otuđenja ukućana nego da bude televizija koja će obitelj okupiti u gledanju programa. Riječ je o emisijama zbog kojih stariji neće strahovati da su lošeg odgojnog utjecaja na djecu, a mladi neće strepiti od reakcija roditelja zbog eventualnih negativnih sadržaja – istaknula je Ksenija Abramović. Naglasila je kako uz sadržaje vanjske i strane produkcije LTV nudi i svojih 18 autorskih emisija: ”Novo srce” fra Ivana Matića, ”Božanstvenu komediju”, ”Razlog nade”, ”ZUM” i druge.

– Istina, ljepota i dobrota, to je ono što nas zanima. Istina koja mijenja sve, ne manipulativna, nego prava istina. Mi želimo stvoriti takvu televiziju koju će s radošću gledati cijela obitelj, djeca i roditelji koji će se kada umorni dođu iz škole ili s posla udobno smjestiti u naslonjač, pogledati nešto za dušu i prepustiti pozitivi. I duhovnom zagrljaju – kazala je direktorica LTV-a. Predstavila je i gdje se sve može gledati LTV te podsjetila kako je televizija od 1.3.2016. dio OptiTV platforme.

– Projekt bez molitve ne može uspjeti. Mi smo to dobro shvatili. Zato pozivam: molite i vi zajedno s nama, a shodno svojim mogućnostima podržite nas i članstvom u našem Klubu prijatelja – zaključila je Ksenija Abramović.

U Svetištu Gospe od Čudesa, šest stoljeća staroj baštini krčke obitelji Frankopan, domaćin je bio župnik vlč. Ante Luketić, a u Župi sv. Križa u Ogulinu župnik i dekan ogulinski vlč. Robert Zubović te kapelan vlč. Kristijan Krajnović.