Pogledajte spot službene pjesme susreta mladih s Papom

Nakon jednomjesečnih intenzivnih priprema i snimanja krajem mjeseca travnja objavljen je spot za službenu pjesmu susreta mladih s papom Benediktom XVI. 4. lipnja 2011. na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Spot za pjesmu “Zajedno u Kristu” prvi je put javno emitiran na probi Nadbiskupijskog zbora 30. travnja, a od sada ga možete gledati i na našem YouTube kanalu.


Službena pjesma potaknula je idejnog začetnika i režisera spota Roberta Knjaza da okupi snimateljsku i tehničku ekipu. Spot se snimao na tri lokacije: kao izvrsno mjesto pokazalo se zagrebačko Strossmayerovo šetalište na kojem su snimljeni kadrovi u kojima sudjeluju bend, gudači, glavni vokal i članovi zbora.

Okosnicu spota čini priča o dvoje mladih ljudi čiji je dan ispunjen raznim vjerničkim sadržajima, susretima s prijateljima i trenucima radosti. Dok mladić prekida nedjeljni san kako bi otišao na euharistijsko slavlje u crkvu Svete Mati Slobode, djevojka je svoj hod za Isusom iskazala žrtvom na planinarskom križnom putu. Oboje kroz susrete susreću drage prijatelje koje ohrabruju. Napokon zajedno se susreću na istom mjestu te pjesmom i riječima: “Dođite pred Gospoda zajedno, u Kristu On ima vlast, On vam šalje Duha koji poziva”, zajedno sa zborašima, svjedoče svoju vjeru te potiču mlade da se odazovu i prijave na susret mladih s Papom prve lipanjske subote.

www.pastoralmladih.hr