Otvoren Advent u Mariji Bistrici

U subotu 26. studenog u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica počela je manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici”, koja adventskim vikendima nudi tradicionalnu adventsku sajmenu i ugostiteljsku ponudu, ali i bogat program. ”Advent u Mariji Bistrici” svečano je otvoren u nedjelju paljenjem prve svijeće na velikom adventskom vijencu na Trgu pape Ivana Pavla II. Svijeću je upalio novi rektor Svetišta MBB-e preč. mr. Domagoj Matošević, a nakon toga održan je i koncert duhovne glazbe, na kojem su nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac i sestre Palić.

U nedjeljnom programu nastupila je najprije Vokalna skupina Arete, a nakon mise poldanjice i ŽVG Kajda. Također u sklopu završetka akcije “K suncu prosi svaka roža” dodijeljene su nagrade za najljepše okućnice i balkone u Mariji Bistrici. Za najljepše uređen balkon treću nagradu dobila je Marina Gorščak, drugu Davorka Papić, a prvu Mirjana Mustač. Treću nagradu za najljepše uređenu okućnicu dobila je Ana Cukor, drugu Dragica Pozaić, a prvu Nikolina Hižar. Također dodijeljene su i zahvalnice za dugogodišnji doprinos uređenju općine Marija Bistrica. Dobili su ih: Ljiljana i Stjepan Cesar, Štefanija Galoić, Danica Kralj, Dubravka Muhek, Vesna Milički, Biserka Milički, Štefica Prlić, Štefica Rukljač, Branka Skočak, Viktorija Tomurad i Zdenka Vrtarić. Zahvalnice za sudjelovanje u akciji „K suncu prosi svaka roža“ dobili su: Vesna Antolić, Autoservis Platužić, Nada Cesar, Nevenka Cipriš, Darinka Hanžek, Ankica Jantolek, Barica Klapač, Karolina Kuljak, Vesna Kušić, Katica i Nikolina Micak, Božena Milošić, Anita Micak, Mirica Petric, Božica Petric, Ankica Slatković, Ankica i Marina Srebačić, Kristina Srebačić, Lucija Skočak, Ružica Srebak, Gordana Šimunec, Ksenija Šćuric, Vlatka i Nada Vajdić, i Dubravka Vuk.

Tematski, drugi vikend Adventa u Mariji Bistrici je Dječji i vikend starih zanata. Otvorit će ga koncertom na Trgu pape Ivana Pavla II., u subotu u 10 sati limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek”, a od 11.30 na rasporedu je Igrokaz za djecu ”Pričaju nam dječje cipele o danu sv. Nikole”, skupine Šareni svijet, uz druženje i fotografiranje sa sv. Nikolom. Od 16 sati na rasporedu je nastup Jurice Vugreka i Maxa Hozića, a u Caffe baru Dioniz od 18 sati Pjesnička večer. U Domu kulture od 19 sati može se pogledati film iznenađenja u sklopu Adventske filmske večeri, a subotnji program završava u Caffe baru Viktorija uz TS ”Brajde”. Nedjeljni program počinje u 9.45 sati na središnjem bistrikom trgu, svečanošću paljenja druge adventske svijeće, uz nastupe djece DV ”Pušlek” i Dječjeg zbora ”Božje krijesnice”. U Domu kulture u  12:30 može se pogledati  Predstava za djecu i mlade ”Šlampavi djed Božićnjak”, Tvornice lutaka, a od 17 sati na rasporedu je Koncert ”Mali, srednji, srednji… veliki”, na kojem nastupaju dječje i mlade sekcije KUD-ova ”Lovro Ježek” i ”Laz”, ta učenici Glazbene škole Marija Bistrica. Od 19 sati na prostoru donjeg trga u Mariji Bistrici bit će otvoreno klizalište, uz Bajku na ledu, predstavu KK Medo iz Zagreba. Ovo će klizalište biti otvoreno svaki dan do 7. siječnja 2017.