OŠ Marija Bistrica obilježila dan škole

Osnovna škola Marija Bistrica u srijedu 29. svibnja obilježila je Dan škole. Svečanost obilježavanje počela je u Domu kulture u Mariji Bistrici, gdje je održan koncert učenika Glazbene škole, koja djeluje pri OŠ Marija Bistrica. Glazbenu školu pohađa trenutno 100 polaznika, o kojima brine 11 učitelja, a dio njih je u gotovo dvosatnom programu oduševio publiku, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Dom kulture u Mariji Bistrici. Bili su tu učenici, učitelji, bivši i sadašnji, roditelji i mještani, kao i županica KZŽ-e Sonja Borovčak i rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren. Nakon uživanja u glazbi, program je nastavljen na igralištu, gdje su održana sportska natjecanja učenika i roditelja. Učenici su protiv očeva igrali nogomet,  a održane su i razne zajedničke igre, poput utrka očeva sa djecom na leđima, u kojima su sudjelovali učenici prvih do trećih razreda sa svojim roditeljima.
 

OŠ Marija Bistrica obilježila Dan škole

Osnovna škola Marija Bistrica, danas je obilježila Dan škole.

U sklopu obilježavanja učenici i učitelji prezentirali su školski projekt ”Moja Bistrica” koji se ove godine provodi u školi, a posvećen je 800. obljetnici spomena Marije Bistrice.

Program obilježavanja
je počeo u 9.30 sati otvorenjem i blagoslovom novog dijela škole.

Od 10 sati na rasporedu je bilo razgledavanje izložbe u sklopu projekta ”Moja Bistrica”, a od 11 sati u bistričkom Domu kulture započeo je prigodni kulturno-umjetnički program.