Općini Marija Bistrica 2 milijuna i 400 tisuća kuna iz programa EIB

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković u ponedjeljak je u Donjoj Stubici u sklopu konferencije „Županijske razvojne agencije kao katalizatori regionalnog razvoja“ s načelnicima i gradonačelnicima dvanaest zagorskih gradova i općina potpisao ugovore iz Programa integralnog razvoja lokalne zajednice.

Ovim se programom za sufinanciranje 15 projekata socijalne i gospodarske infrastrukture u Krapinsko-zagorskoj županiji osigurava preko šezdeset milijuna kuna, od čega sredstva iz programa EIB II i državnog proračuna iznose 36 milijuna kuna, a učešće jedinica lokane samouprave je 25 milijuna kuna.

Načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek potpisao je ugovor kojim je Općini osigurano 2 milijuna 400 tisuća kuna za nastavak radova na vodoopskrbi.

“Ovo je samo potvrda našeg dobrog rada i potvrda da će središnja državna vlast i nadalje potpomagati dobar rad svih onih jedinica lokalne samouprave koje se trude prijaviti dobre projekte bez obzira na dezinformacije da će razvoj Marije Bistrice stati ako građani ponovno izaberu mene za svog načelnika.” – tom je prilikom rekao aktualni načelnik i kandidat za načelnika Općine Marija Bistrica dipl. ing. Stjepan Muhek.