Općina Marija Bistrica – proračun za 2011.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća Općine Marija Bistrica donesen je proračun za 2011. godinu. Prihodi su predviđeni u iznosu od 18 milijuna i 255 tisuća kuna. Načelnik Općine Marija Bistrica dipl. ing. Stjepan Muhek istaknuo je kako je proračun za slijedeću godinu rađen prema preporuci Ministarstva financija i svim zakonskim regulativama, i s obzirom na postojeću situaciju proračun je realan.

U jednom dijelu kao i u ovoj godini proračun predviđa određena sredstva za kapitalne projekte, a koja bi trebala stići iz državnog proračuna, iz županije te iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ta se sredstva planiraju, no načelnik napominje da je nemoguće predvidjeti u kojem će omjeru ona doista i stići. Načelnik je demantirao određene napise po novinama, kako u Općini Marija Bistrica nema projekata, te je istaknuo kako trenutno ima spremnih 12 milijuna projekata za važećom građevinskom dozvolom.

No, bez obzira na to u proračunu su za 2011. godinu osigurana sredstva za sve potrebe u Općini, od socijale, Turističke zajednice do svih udruga i društava, koje općina financira. Uz proračun, koji je prihvaćen uz dva oporbena glasa protiv i dva suzdržana, donesena je i odluka o osnivanju Lokalne akcijske grupe (LAG). Uz Mariju Bistricu ovu bi grupu činile i Općine Bedekovčina, Zlatar Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, te gradovi Oroslavje i Donja Stubica.