Održana skupština DVD-a Selnica

U subotu 19. veljače održana je redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selnica, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Društvo trenutno broji 77 članova, od čega 46 operativnih, od toga 24 sa liječničkim pregledima, zatim 8 članova mladeži, 11 pričuvnih, 9 veterana, te 3 počasna člana. Po zvanjima DVD Selnica ima jednog počasnog višeg vatrogasnog časnika, po 4 vatrogasna časnika 1. klase i dočasnika 1. klase, 6 vatrogasnih dočasnika, 10 vatrogasaca 1. klase i 30 vatrogasaca. Upravo početkom ove godine zvanje vatrogasac uspješno je položilo 7 članova: Monika Jakopec, Ana Bukvić, Nikolina Miketić, Mario Bajs, Jurica Mitrečić, Alojzije Pozaić i Tomislav Ciglenečki. Na skupštini dodijeljena su priznanja i činovi novim vatrogascima. Prošla je godina u operativnom dijelu donijela tri intervencije za vatrogasce iz Selnice. U sva tri slučaja radilo se o požarima suhe trave i raslinja, bez materijalne štete, a odaziv vatrogasaca bio je brz i brojan.

I prošla je godina donijela za društvo i niz ostalih djelatnosti. Ženska ekipa odradila je 28 vježbi, organiziran je dan otvorenih vrata za učenike Područne škole Selnica, članovi društva sudjelovali su na vatrogasnom hodočašću u Mariju Bistricu, na obilježavanju sv. Florijana, kao i kod ostalih događanja u Svetištu MBB-e, a posebno se ističe i organizacijska i druga pomoć kod mlade mise vlč. Kornelija Grgića, rodom iz Selnice. Od planova za 2011. godinu izdvaja se daljnje omasovljavanje društva, isključivanje neaktivnih, oformljivanje barem jedne ekipe djece ili mladeži, kao i ostale redovne dužnosti, društva koje je u svom mjesto nositelj svih važnijih događanja.

Skupštinu DVD-a Selnica pozdravili su načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, rektor Svetišta MBB-e i župnik u Mariji Bistrici vlč. Zlatko Koren, zapovjednik i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić i Stjepan Skuliber, te predstavnici prijateljskih dobrovoljnih društava: Marija Bistrica, Laz, Tugonica-Podgrađe, Zlatar Bistrica, Bedekovčina, Brestovec Orehovički, Sveti Matej, Šagudovec, Moravče i Kašina.