Održana druga korizmena tribina u Svetištu MBB-e: Katolička crkva pape Franje – što nudi čovjeku

U Kapelici sv. Petra, u Svetištu MBB-e, u petak 14. ožujka je održana druga ovogodišnja korizmena tribina u organizaciji Svetišta MBB-e i Matice Hrvatske – Ogranak Marija Bistrica, autora i voditelja Branimira Bilića.

 

 

Na temu ''Katolička crkva pape Franje – što nudi čovjeku?'' govorili su prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu i Darko Pavičić, komentator Večernjeg lista. Gosti predavači osvrnuli su se, uz interakciju posjetitelja, na prvu godinu pontifikata pape Franje, čije su poruke i djela često bili predmetom raznih analiza, pa i u medijima, kako svjetovnim, tako i katoličkim.

No, jesu li svi oni uspjeli prenijeti pravu sliku papa Franje, ili je ona pomalo i iskrivljena željom da se u njegovom pontifikatu istakne nešto što je atraktivno širem krugu, ili što se može prodati, pitanje je na koje su vrsni poznavatelji lika i dijela današnjeg pape, ali i njegovih prethodnika, pokušali odgovoriti. Koliko su u tome uspjeli možete poslušati u programu RMB-a u četvrtak 20. ožujka u 17 sati, u snimci ove tribine. Korizmene tribine nastavljaju se u petak 21. ožujka, kada će Branimir Bilić na temu ''Depresija i ovisnosti – rezultat bolesnog društva'' ugostiti prof. dr. sc. Vladu Jukića, ravnatelja Psihijatrijske bolnice Vrapče i doc. dr. sc. Marijanu Braš, psihijatricu iz KBC-a Zagreb.