Objavljen Natječaj Uskrs festa 2012.

Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio objavili su Natječaj Uskrs festa 2012. Festival će se održati 14. i 15. travnja iduće godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uskrs fest 2012. je nenatjecateljskog  karaktera i takav će biti ubuduće, odlučio je Odbor HBK za mlade kojeg čine povjerenici za pastoral mladih biskupija i nadbiskupija, na čelu s predsjednikom Odbora pomoćnim zagrebačkim biskupom mons. Mijom Gorskim.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni u emisiji „Sacro ritam“ Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 23. veljače, 2012. u 20.30.  Uskrs fest se odvija kroz dva dana. U nedjelju 15. travnja je festivalska večer, a u subotu 14. travnja prigodni je program. 

Prijavljena skladba treba biti nova i imati kršćanski karakter.  Prijave koje stignu nakon 3. veljače ili ne budu ispunjavale Natječajem određene uvjete neće biti razmatrane. Izvođače na Uskrs festu već nekoliko godina prati zajednički instrumentalni sastav.

Podsjetimo, prošle izdanje Uskrs festa bilo je eksperimentalno nenatjecateljsko, revijalnog karaktera, dok je kroz dugi niz godina u svojoj 30 godina dugoj tradiciji festival u pravilu bio natjecateljski. Između ostalog, 2011. najstariji festival kršćanske glazbe kod nas bio je u duhu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj  4. i 5. lipnja. 

Organizatori Festivala

„Uskrs fest“ – najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe
održat će se 14. i 15. travnja 2012. u Zagrebu
u organizaciji Odbora HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija.
U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje :

NATJEČAJ
za skladbe Uskrs festa 2012. koji je otvoren do petka 3. veljače 2012.

Uvjeti natječaja su sljedeći:
•    skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter;
•    skladbe trebaju biti nove, ne objavljivane, niti javno izvođene;
•    skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute;
•    uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

Prijava na natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati:
•    oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Aranžman pjesme mora biti definiran, ali ne mora biti definitivan. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps
•    tekst pjesme u Word formatu
•    kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web i sl.)
•    uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu povjerenika za pastoral mladih matične nad/biskupije

Prijave koje stignu nakon 3. veljače ili ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane stručne komisije.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u emisiji „Sacro ritam“ Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) u četvrtak 23. veljače, 2012. u 20.30. 

Autori jamče za originalnost skladbi koje pošalju na natječaj. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane prosudbene komisije. Naknadno utvrđivanje plagijata povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

Uskrs fest 2012. odvija se kroz dva dana. U nedjelju 15. travnja je festivalska večer koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u subotu 14. travnja prigodni je program koji je obvezan za sve izvođače festivala. 

Izvođače na Uskrs festu 2012. pratit će zajednički instrumentalni sastav. Uskrs fest 2012. je nenatjecateljskog  karaktera.

 
Radove slati na adresu:
USKRS FEST 2012.
Ured HBK za mlade
Ksaverska cesta 12 a
10 000 Zagreb
Dodatne informacije radnim danom
od 8.00 do 16.00 na telefon: 
(01) 48 14 699
ili na e-mail:
uskrsfest@hbk.hr

 

Očekujemo Vaše sudjelovanje!
Organizacijski odbor Uskrs festa 2012.