Obilježen Dan Grada Zlatara

Svečanost obilježavanja Dana Grada Zlatara održana je u četvrtak, 27. travnja 2017. godine, u i ispred Vatrogasnog doma u Zlataru.

Župan Željko Kolar je na samom početku svečanosti zajedno sa predsjednikom Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata ‘Barun’ Mladenom Hrastinskim otkrio ploču s nazivom ulice koja nosi ime po Specijalnoj jedinici policije Barun. „Čast mi je i privilegija otkriti ovu ploču koja je nazvana po jedinici koja je imala impresivan ratni put, dala nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu sve u Zagorju učinila ponosnim. Dečkima je Hrvatska uvijek na prvom mjestu, ne traže nikakve privilegije te smo im ovim malim znakom pažnje zahvalili na svemu onome što su napravili za našu domovinu“ istaknuo je župan Kolar nakon otkrivanje ploče.

Svečanost obilježavanja Dana Grada nastavljena je svečanom sjednicom u Vatrogasnom domu na kojoj je istaknuoto da je Grad Zlatar prije četiri godine imao 6,7 milijuna kuna duga dobavljačima i preko 20 milijuna kuna kredita Hypo banci, dok danas na žiroračunu ima 3,5 milijuna kuna. Župan  Željko Kolar je u svojem obraćanju prisutnima pohvalio velik uspjeh gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Stankom Majdakom, njegovom zamjenicom Jasenkom Auguštan Pentek i predsjednikom Vijeća Krunoslavom Klancirom koje je preuzelo upravljanje Grada u trenutku kad je bio u izrazito teškom položaju „Za ovakav pothvat trebalo je puno timskog rada, znanja i diplomacije“ naglasio je župan Željko Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki osobito je istaknula doprinos brojnih nagrađenih u upravljanju grada te pohvalila uspjeh gradskog vodstva u saniranju dugovanja zbog čega se ovaj mirni ruralni gradić više ne može nazivati „gradom slučajem.“ Čestitke su povodom Dana Grada Zlatara uputili i saborski zastupnik Marko Vešligaj te u gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek koji je govorio u ime svih prisutnih načelnika i gradonačelnika.

Gradonačelnik Stanko Majdak istaknuo je kako Grad još uvijek daje više od milijun kuna godišnje za vraćanje kredita, no ipak iskorištava ostali manevarski prostor za razvoj čitavog područja Zlatara. „Zahvaljujem Županiji od koje smo dobivali lijepa sredstva za komunalne akcije, Siniši Hajdašu Dončiću i Jurici Krleži koji su pomogli u investiciji rekonstrukcije državne cestePonosan sam na svoju, zamjenicu, sve djelatnike Grada i vjerujem da ćemo nastaviti ono što smo započeli i vratiti Zlataru dostojanstvo i sve ono što zaslužuje“ naglasio je gradonačelnik Majdak koji je zajedno sa svojom zamjenicom Jasenkom Auguštan Pentek i predsjednikom Gradskog vijeća Krunoslavo Klancirom ovom prilikom dodijelio i gradska priznanja: Josipa Hopek, Josip Vrljičak i Željka Horvat – Vukelja primili su plakete grada Zlatara, diplome su dodijeljene Mari Bago, Janku Korparu, Zdenki Posarić i Boženi Dumbović, a brojni drugi zaslužni pojedinci primili su i gradske zahvalnice.