Obilježavanje tjedna mozga u Mariji Bistrici

U sklopu obilježavanja 13. tjedna mozga, koje se u organizaciji dr. sc. Sanje Kovačić održava ovoga tjedna u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u petak 14. ožujka su održana dva predavanja.

 

 

 

 

Na temu ''Prve tri su najvažnije'' govorila je će  Vesna Glas,  iz Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a na temu ''Utjecaj tjelesne aktivnosti na razvoj mozga“ Marko Sukreški.

 

 

 

 

Ova su predavanja svojim programom upotpunile i Nika, Lucija i Šarene loptice. U subotu  u 10 sati počinnju radionice za djecu ''Već zaboravljene vještine?, kuharstvo i krasopis vs. informatika'', uz kuhare Bluesun hotela Kaj, Petru Ptiček i Igora Dolčića.

 

 

Radionice se nastavljaju i u nedjelju u 10 sati, kada su na rasporedu radionice ''Šivanje, štrikanje i vezenje vs. informatika'' uz krojačicu Đurđicu Margetić, med. sestre Biljanu Kurečić i Kseniju Postojnski te informatičara Igora Dolčića.

 

 

Kod radionica pomagat će i članovi Udruge mladih Marija Bistrica. Tjedan mozga završit će sutra javnim predavanjem, od 17 sati, na temu ''Koliko znamo o glavoboljama i zašto ih loše liječimo?'', a koje će održati dr. sc. Goran Ivkić s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga.