O ljubavi tvojoj Gospodine pjevati ću dovijeka


U samoći i tišini svoje sobe, razmišljam o životu.  U ne dorečenosti svoje sudbine i ne shvatljivosti svoga bitka, shvaćam da sam tek jedan kotačić na vlaku života kojega vuče čvrsta lokomotiva, a to je tvoja ljubav Bože.


 Promatram sav život koji me okružuje i kojega si Ti stvorio i uživam u njegovoj ljepoti, shvaćajući da je svaka i najmanja pojava stvorena iz tvoje ljubavi i brižnosti prema nama. Voliš nas, a zašto onda tolika nepravda, tolika bol koju jedni drugima činimo? Zašto je tako teško prihvatiti da ljubeći čovjeka, prirodu i sve što nas okružuje zapravo ljubimo Tebe?


 Hvala Ti Bože za mjesec koji mi noću svijetli, hvala za ptice koje me zorom bude, hvala Ti za sunce koje me grije i za cvrčka koji sićušan Tebi slavu pjeva!


U prirodi vlada sklad i prijateljstvo dokle god se poštivaju tvoja pravila i čovjek ne umješa svoje zle nakane, no u trenutku uplitanja čovjekovih zala sva idila ruši se kao kula od karata. U jednome trenutku nestaju svi zakoni ljubavi i nastaje netrpeljivost, mržnja i bol. Zašto? Zašto imamo potrebu sami sebi i ljudima oko sebe nanositi bol i nepravdu? Bog je ljubav, a svi mi stvoreni smo na sliku Božju.


Čovječe zastani na trenutak i malo razmisli o sebi, o životu, o svemu što te okružuje. Budi ono svijetlo nade koje će zasjati medu ljudima i svojim sjajem zapaliti ljubav, istinu, mir, tolerantnost. Budimo glasnici nade, navjestitelji ljubavi.


 Patimo, jer drugačije u datome trenutku ne možemo, no u svojoj strpljivosti pokazujemo vjernost Bogu. U nekim trenucima je doista teško biti strpljiv, ponekad nam čak i ne uspjeva, no uvijek moramo biti svijesni da nas Bog ljubi svom svojom očinskom ljubavi i da za nas želi samo najbolje.


 Ako svoju patnju predamo u ruke Tebi, dobri Oče, učiniti ćeš nas sretnima. Naš ćeš križ nagraditi blagoslovom i sretni ćemo koračati uz Tebe. Svaka naša patnja s vjerom u Tebe jedna je stepenica bliže na putu do Tebe. Bila sam mala, bila sam slaba, no uz Tvoju ljubav bila sam dovoljno hrabra za svaku bol i patnju kroz koju sam prolazila na svome životnom putu. I stoga, o Ljubavi tvojoj Gospodine pjevati ću dovijeka, Tvoje ću ime beskrajno slaviti.