Novi film u Bluesun hotelu Kaj- Ljubavna odiseja

Projekcija punokrvnog hrvatskog „blockbustera“ Ljubavna odiseja redateljice Tatjane Božić održati će se u nedjelju 14.12.2014. u 19:30 sati u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Projekcije su besplatne, a prostor Bluesun hotela Kaj nudi ugodnu i opuštenu atmosferu uz veliko platno i kokice.
Ljubavna odiseja / Tatjana Božić/ Trajanje: 83 min /

Poput lika Billa Murraya u filmu Jima Jarmuscha ‘Slomljeno cvijeće’ i redateljica Tatjana Božić odlučila je posjetiti svoje bivše ljubavi i otkriti zbog čega nema sreće u ljubavi i ne uspijeva održati nijednu vezu. Čvrsto je odlučila da će pokušati spasiti vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom. S njim i njihovim zajedničkim sinom živi u Amsterdamu, no odnos im je ušao u slijepu ulicu, pa se Tatjana zaputila tragom bivših partnera u Moskvu, Hamburg, London i Zagreb, kako bi spoznala svoje greške iz prošlosti, da ih ne bi ponavljala u budućnosti. Kroz susrete s bivšim ljubavima – Pavelom koji ju je ostavio zbog jedne druge Tatjane, Aleksejem koji je više glumio u životu, nego na pozornici, Frankom koji je od nje pobjegao u žuđenu slobodu, Jacobom koji se ni ne sjeća da ju je zaprosio i Vjeranom koji se nije želio vezati – Tatjana saznaje ponešto o sebi samoj. Ili kako joj obrazloži prijateljica iz Rusije:  “Nikad nisi znala što želiš, u jednom si se trenutku željela vjenčati, a u drugome seksati se s desetoricom istovremeno. Tvoj problem nije u muškarcima, nego u tvojoj glavi”. No, je li to dovoljno da spasi vezu s Rogierom?
Ovaj autobiografski film razotkriva autoričinu uzbudljivu životnu priču i najdublju intimu, ali istovremeno progovara o univerzalnim temama razotkrivajući kompleksnu psihologiju ljubavnih veza. Svoje ljubavne tegobe autorica predočava s razoružavajućom dozom humora i samokritike. Punih pet godina snimala je svoju vezu s Rogierom, čak i dramatične svađe i prekide. U njemu se nemilosrdno razgolitila pred publikom otkrivši kako robuje svojim osjećajima, razapeta između želje za emancipacijom i tradicionalizma u kojem je odrasla. Ovaj dokumentarac istovremeno je duboko emocionalan i nostalgičan, ali i urnebesno duhovit jer samokritički progovara o problemima koji su svima bliski i razumljivi. Pravi je užitak gledati autoricu kako neumorno i nepokolebljivo, unatoč svim preprekama, traži sveti gral ljubavi: dok nas smrt ne rastavi!

O redateljici
Tatjana Božić rođena je u Karlovcu 1971. godine. U Moskvu se preselila 1986. godine i tamo 1993. završava studij novinarstva na Moskovskom državnom sveučilištu Lomonosov. Od 1993. do 1996. pohađa poslijediplomski studij dokumentarnog filma na Visokoj školi redatelja i  scenarista u Moskvi. Njezin diplomski film Provincijalke (koji je surežirala s Frankom Muellerom) nagrađen je Grand prixom za najbolji dokumentarni film Rusije na festivalu u Ekaterinburgu, a prikazan je na mnogobrojnim festivalima i TV-postajama. Godine 1999. s Hrvojem Mabićem i Markom Zdravkovićem osnovala je Fade In, neprofitni produkcijski studio posvećen socijalno angažiranim filmovima i pitanjima kulture građanskog društva. Režirala je, snimala i montirala dokumentarni serijal intimnih putopisa pod nazivom Žena s kamerom koji je emitiran na HTV-u. Radila je kao redateljica i snimateljica u vanjskoj produkciji za HTV, Novu TV, RTL i MTV Adriu. Živi na relaciji Zagreb-Amsterdam.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1pm90fF7-WI&list=UUJ0-GggDMc7H_3ilcfT4mCg