Nova knjiga Glasa Koncila – “A tko će onda dati svećenika”

U prigodi Nedjelje Dobrog Pastira – Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja, koji se svake godine slavi IV. vazmene nedjelje, u nakladi Glasa Koncila objavljena je knjiga Gabrijele Spes “A tko će onda dati svećenika. Svjedočanstvo jedne majke”.

Knjiga u devet poglavlja donosi iskrenu i toplu ispovijest majke jednog sjemeništarca, u kojoj opisuje život svoje obitelj, prožet ljubavlju, odgoj svoje djece u vjeri i pouzdanju u Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju. Vrhunac njihova obiteljskog života, ali i vjerničkog rasta kao obitelji, predstavlja “rađanje” svećeničkog poziva kod jednog od njenih sinova, koji je odlučio posvetiti svoj život gospodinu i biti u Gospodnjim rukama sredstvo koje će ljude dovoditi Gospodinu.

Mnoga su se pitanja javljala u njihovim mislima, ali su odlučili to radosno prihvatiti ako je Božja volja. No kao što su i prije zbog kršćanskog svjetonazora ili načina odgoja svoje djece doživljavali pritiske, nerazumijevanje ili ismijavanje, ni sada zbog sinovljeva izbora i svoje podrške njemu nisu bili pošteđeni tuđih “dobronamjernih” savjeta.

Što je sve ta obitelj proživjela, kako se nosila s nedaćama, ali i kako je prihvatila i podržala izbor zvanja njihova sina, danas sve manje shvatljiv i prihvatljiv, viđeno očima i srcem jedne brižne majke, saznat ćete ako pročitate ovu knjigu. (gk)

Knjiga “A tko će onda dati svećenika. Svjedočanstvo jedne majke” može se po cijeni od 90 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.

Iz pogovora vlč. Ivana Gretića, nekadašnjeg rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu

Neka i ova knjiga bude na korist i pomoć mnogim roditeljima koji se boje svoju djecu darovati Gospodinu, neka im bude ohrabrenje u njihovom odgoju kako bi svoju djecu odgojili tako da zaista čista i iskrena ljube Gospodina i bližnjega svoga, i ako ih Gospodin pozove da mu se spremna srca odazovu.