Nikola Špoljar apsolutni ‘vladar’ bistričkog traila

U subotu je u Mariji Bistrici održan treći Trail ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”. Pokrenut pretprošle godine u suradnji Turističke zajednice općine Marija Bistrica, ali i nekoliko trkačkih i sportskih entuzijasta iz postojećih zagorskih klubova, na čelu sa Svenom Plečkom, prošle je godine ”bistrički trail” dobio nešto raniji termin u rujnu. Tako je trebalo biti i ove godine, ali je zbog lošeg vremena odgođen, pa je završio opet terminski u studenom. Duža staza ovog traila ide Bistričkom obilaznicom ”Za dušu i tijele – Mirko Fulir”, samo u suprotnom pravcu. Ona je ove godine bila u ukupnoj dužini od 10,7 km, jer je dio skraćen zbog radova, a kao i prošle godine, i ove je održana i kraća utrka na 5,7 km.

Špoljar slavio i treći puta, pobjeda za Grabovicu

Na dužoj stazi treću godinu zaredom slavio je Nikola Špoljar iz AK Zabok, sa vremenom 43,49, drugi je bio  kao i lani Marko Gorički iz istog kluba sa vremenom 44.13, a treći Zoran Križanić BSV Ludbreg sa 49.01. U ženskoj konkurenciji slavila je Mateja Grabovica iz ZBNB sa vremenom 55.33, druga je bila Štefica Bubnjarić iz AK Varaždin sa vremenom 1.05.14, a treća Jasenka Martinez iz TK Maraton 95 Varaždin sa vremenom 1.07.06. Ukupno je veliku utrku prošlo 76-oro natjecatelja, 57 muškaraca i 19 žena.

Pobjede za Mihovilića i Šimunčić

Na manjoj dionici nastupilo je 14 trkača i 17 trkačica. U muškoj konkurenciji slavio je Gordan Mihovilić iz SD Mala Erpenja sa vremenom 27.58, ispred Darka Dominka iz AK Zabok sa 30.13 i Luke Kranjčeca iz AK Maraton Krapina sa 31.18. Luka je ujedno bio jedini natjecatelj do 14 godina. Kod žena slavila je Jasenka Šimunčić iz AK Varaždin 36.39, ispred Sanje Loborec iz AK Zabok  sa 37.45 i Anice Lacković iz AK Varaždin sa 37.50. Sudjelovalo je i 30-tak šetača.

Najavljeni noviteti

Nakon utrka uz proglašenje najboljih, organizator je organizirao druženje u šatoru. Nagrade je dodjeljivao  načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Utrka je protekla po prohladnom, ali lijepom vremenu i dojmovi svih sudionika su pozitivni. Uz Plečka i članove AK Zabok u organizaciji je Turističkoj zajednici Općine Marija Bistrica najviše pomogao i dr. Ranko Miholić, zadužen i za mjerenje vremena, ne smije se zaboraviti i velika logistička podrška Josipa Petrica, posebice u označavanju staze. Načelnik Milički za drugu je godinu najavio i neke novitete, napomenuvši da se razmišlja da se start i cilj prebace na središnji bistrički trg.