Nastavljeno obilježavanje Tjedna mozga u Mariji Bistrici

U sklopu obilježavanja 13. tjedna mozga, koje se u organizaciji dr. sc. Sanje Kovačić održava ovoga tjedna u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u srijedu 12. ožujka na rasporedu su bila tri predavanja. Na temu ''Poremećaj pažnje/hiperaktivni poremećaj kod djece'' predavala je dr. sc. Dubravke Džaja Pozaić, iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda. na temu ''Dijete mi ima problema s govorom. Trebam li ići ortopedu?'' predavala je  mag. logopedije Maje Makopek Pušec, iz Društva Naša djeca Konjščina a o temi ''Slika i crtež u logopedskoj terapiji“ govorio je prof. def.-logoped Srđan Džakula, iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda.

U četvrtak 13. ožujka u 19 sati na rasporedu su predavanje i radionica ''Brain gym'', koje će održati Koraljka Žepec i  Hrvojka Forjan (BrainGym Hrvatska), te Daniela Poljak i Marijana Lovrenčić, (Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda).

 

 

U petak program počinje u 17 sati. Na temu ''Prve tri su najvažnije'' govoriti će  Vesna Glas,  iz Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a na temu ''Utjecaj tjelesne aktivnosti na razvoj mozga“ Marko Sukreški, uz nastup Nike, Lucije i Šarenih loptica. U subotu i nedjelju program počinje u 10 sati, radionicama za djecu Udruge mladih Marija Bistrica ''Već zaboravljene vještine?, u subotu Kuharstvo i krasopis vs. informatika'' uz kuhare Bluesun hotela Kaj, Petru Ptiček i Igora Dolčića, a u nedjelju ''Šivanje, štrikanje i vezenje vs. informatika'' uz krojačicu Đurđicu Margetić, med. sestre Biljanu Kurečić i Kseniju Postojnski te informatičara Igora Dolčića. Tjedan mozga završiti će u nedjelju javnim predavanjem, od 17 sati, na temu ''Koliko znamo o glavoboljama i zašto ih loše liječimo?'', a koje će održati dr. sc. Goran Ivkić s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga.