Nastavljen Advent u Mariji Bistrici

Manifestacija Advent u Mariji Bistrici nastavljena je dječjim i vikendom lončarstva U subotu 6. prosinca je na Trgu pape Ivana Pavla II. nastupio Bojan Jambrošić, a uz njega i ''Šarene loptice''.

Održana je i kazališna predstava za djecu ''Pričaju nam dječje cipele  o danu sv. Nikole'' Kazališta za djecu ''Šareni svijet''.

Nakon predstave djecu je obradovao sv. Nikola sa poklonima, koje je osigurala Općina Marija Bistrica, a podijeljeno ih je preko 400.

U Domu kulture održana je pretpremijera Priče o čudesnim uslišanjima Majke Božje Bistričke, ''Kinč osebujni'', u tehnici kazališta sjena, a u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Ogranak Matice Hrvatske u Mariji Bistrici početkom listopada, Marijina mjeseca, raspisao je natječaj za literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije s temom “330 godina s Majkom Božjom Bistričkom” želeći tako obilježiti  obljetnicu našašća kipa Majke Božje Bistričke. Učenici su se mogli natjecati u četiri kategorije: poezija i proza učenika od 1. do 4. razreda i poezija i proza učenika od 5. do 8. razreda. Na natječaj je pristiglo 68 radova iz deset zagorskih osnovnih škola.

Stručni sud u sastavu: Dubravko Jelačić Bužimski,  časna sestra Marija Petra i Ivančica Tomorad odabrao je po jednog nagrađenog u svakoj od kategorija. Proglašenje pobjednika održano je upravo uz pretpremijeru predstave Kinč osebujni u Domu kulture u Mariji Bistrici. U kategoriji prvih do četvrtih razreda najboljim proznim djelom ocijenjen je rad ''Grejmo na Mariju Bistricu'', Katarine Gluhak, učenice 4. razreda OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli, a najboljim radom u poeziji ''Majko Božja Bistrička'' učenice 3. razreda iste škole, Lucije Šmit. U kategoriji petih do osmih razreda najbolje prozno djelo je rad pod nazivom ''Majko naša'' Katarine Lojen iz OŠ Josipa Broza Kumrovec, učenice 5. razreda, a nagrado za poeziju dobio je također učenik 5. razreda, Tomislav Kuljak iz OŠ Marija Bistrica za pjesmu ''Kod Marije''. Nagrade je dodijelio Dubravko Jelačić Bužimski.

Subotnji su program na trgu koncertom zaključili Mariachi El Combo.

Nedjelja donosi u 10 sati na središnjem bistričkom trgu svečanost paljenja druge adventske svijeće, koju će upaliti djeca Dječjeg vrtića ''Pušlek'', koja će nastupiti i u kratkom programu. Program će nastaviti Klaun Blento, a nakon mise, u 12.15 nastupaju Dječji zbor ''Kikići genijalci'' te dječji folklorni ansambl ''Cvrgudan'' OŠ Ante Kovačića Zlatar. Organizirana je i mala igra iznenađenja- djeca i lončarski proizvodi uz glazbeno druženje s Tomislavom Golubanom i Stjepanom Večkovićem. I nedjelja će ponuditi druženje i fotografiranje  sa sv. Nikolom, kao i lončarsku radionicu Majstora Tome Kovačića. U 17 sati u Domu kulture na rasporedu je Mali veliki srednji dječji koncert na kojem će nastupiti KUD-ovi ''Lovro Ježek'' i ''Laz'', učenici Osnovne škole i polaznici Glazbene škole Marija Bistrica. Nedjeljni program završava koncertom Boss banda na trgu s početkom u 19 sati.

Nastavljen Advent u Mariji Bistrici

Manifestacija Advent u Mariji Bistrici nastavljena je u četvrtak 4. prosinca, Umjetničko-edukativnom večeri pod nazivom “Barbara i poezija”. Riječ je bila o pjesničkoj radionici za djecu, u koju su se mogli uključiti i roditelji, voditeljice Barbare Bračun. Ovu je radionicu organizirala Udruga Sintoment, a okupila je 15-toro djece i nekoliko roditelja. Advent u Mariji Bistrici nastavlja se dječjim i vikendom lončarstva. U subotu 6. prosinca na Trgu pape Ivana Pavla II. od 12:30 sati na rasporedu je Koncert Bojana Jambrošića. Uz njega će nastupiti i ''Šarene loptice'', a od 14 sati na rasporedu je kazališna predstava za djecu ''Pričaju nam dječje cipele  o danu sv. Nikole'' koju izvodi Kazalište za djecu ''Šareni svijet''. Nakon predstave očekuje se i dolazak sv. Nikole sa poklonima. U Domu kulture u 16.30 na rasporedu je pretpremijera Priče o čudesnim uslišanjima Majke Božje Bistričke, ''Kinč osebujni'', u tehnici kazališta sjena, a u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Na trgu je u 19 sati na rasporedu i koncert Mariachi sastava El Combo, a u Bistrou Mladost od 21 sat počinje ''Krampus party''. Nedjelja 7. prosinca donosi u 10 sati na središnjem bistričkom trgu svečanost paljenja druge adventske svijeće, koju će upaliti djeca Dječjeg vrtića ''Pušlek'', koja će nastupiti i u kratkom programu. Program će nastaviti Klaun Blento, a nakon mise, u 12.15 nastupaju Dječji zbor ''Kikići genijalci'' te dječji folklorni ansambl ''Cvrgudan'' OŠ Ante Kovačića Zlatar. Organizirana je i mala igra iznenađenja- djeca i lončarski proizvodi uz glazbeno druženje s Tomislavom Golubanom i Stjepanom Večkovićem. I nedjelja će ponuditi druženje i fotografiranje  sa sv. Nikolom, kao i lončarsku radionicu Majstora Tome Kovačića. U 17 sati u Domu kulture na rasporedu je Mali veliki srednji dječji koncert na kojem će nastupiti KUD-ovi ''Lovro Ježek'' i ''Laz'', učenici Osnovne škole i polaznici Glazbene škole Marija Bistrica. Nedjeljni program završava koncertom Boss banda na trgu s početkom u 19 sati.