”Ljeto u Mariji Bistrici” preselilo na Laz

Tradicionalno “Ljeto u Mariji Bistrici” završit će u Lazu, Danima folklora koje na školskom igralištu u Lazu organizira KUD Laz.

Dani folklora početi će u subotu 24. srpnja,kada je na rasporedu 6. susret KUD-ova. Uz domaćine, KUD Laz nastupit će KUD-ovi, ansambli i grupe koje njeguju koreografirani ili izvorni folklor: “Škabrnja”, “Sv. Mihovil” Vrsi, “Mačkovec”, “Lipovac” Generalski stol “Vinica” i  “Kuševac”.

U nedjelju 25. srpnja na rasporedu je “Večer s pjesmom”, a uz domaćine nastupiti će skupine: ŽVG “Jurjevke” Gornja Stubica, “Kirjales” Sv. Križ Začretje, KUD “Sveti Ivan Krstitelj” Martinec Orehovički i Klapa “Bistrica”.

U subotu 31. srpnja održat će se Tamburaška večer uz nastup Tamburaške sekcije KUD-a Laz i gostiju, te glazbenog sastava Lotos band, a u nedjelju 1. kolovoza tradicionalni Dan dječjeg stvaralaštva.

Dani folklora, a time i manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” završit će u četvrtak 5. kolovoza, na dan pobjede i domovinske zahvalnosti. U 11:00 sati u župnoj crkvi na rasporedu je misa za branitelja, a zatvaranje manifestacije je u 19:00 sati pucanjem iz kubura Udruge kuburaša “Barun Hellenbach” iz Marije Bistrice. U zabavnom programu nastupa Safari band.