Kršteno peto dijete u obitelji Tisanić

Krštenje 1U subotu 22. srpnja u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku, župnik Marijan Culjak krstio je malog Lovru Tisanića, koji je peto dijete u obitelji Damira  i Karoline Tisanić. Ovom svečanom činu nazočili su braća i sestre maloga Lovre kao i ostala obitelj.

Povodom krštenja župnik Marijan Culjak kazao je kako krštenje petog djeteta u obitelji Tisanić daje nadu cijeloj župnoj zajednici da neće izumrijeti nego da ima svoju budućnost. Ovaj obred krštenja prigoda je svima nama da se sjetimo svoga krštenja i tako na neki način obnovimo i učvrstimo svoju krsnu vjeru i zamolimo Boga da nas ojača i učvrsti,

Nakon toga istaknuo je kako peto dijete u ovoj obitelji mora biti poticaj i drugim obiteljima da se odluče na brojnije potomstvo za dobrobit župe, grada Zaboka cijele krapinsko-zagorske županije te domovine Hrvatske.

Čestitamo malom Lovri i želimo da zajedno sa svojom braćom i sestrama napreduje u vjeri i ljubavi prema Bogu i bližnjemu koju im usađuju njihovi vrijedni roditelji. Dao Gospodin da bi bilo više ovakvih slavlja u našoj župi!

Prigodom krštenja djeteta župnik Culjak je obitelji Tisanić uručio prigodni poklon, dar Zagrebačke nadbiskupije.

Darko Fiket

župni medijski suradnik Tiskovnog ureda