Koncert u čast Indexa

U utorak 28.09. u dvorani Vatroslava Lisinskog održan je koncert Indexi i prijatelji – Da sam ja netko, u znak sjećanja na jednu od najznačajnijih pop-rock grupa na ovim prostorima.


Nezaboravne pjesme Indexa, grupe koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine i imala snažan utjecaj na sve dolazeće generacije glazbenika i danjašnje glazbene izričaje, pjevali su Arsen Dedić, Aki Rahimovski, Hanka Paldum, Dado Topić, Irina Kapetanović, Massimo, Željko Bebek, Kaliopi, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Zijo Valentino, Goran Karan i Leo. Ivicu Propadala doživjeli smo u neobičnoj ulozi, u ulozi voditelja u kojoj je dominirala njegova neposrednost. Publika je uglas pjevala poznate i drage hitove, uz pratnju vrsnih muzičara, nekadašnjih članova Indexa koji zbog ovih koncerata svake godine stižu iz svih krajeva svijeta.

Croatia Records se potrudila da ovi, već tradicijski, koncerti budu dokumentirani, pa je ovih dana objavila dvostruko CD izdanje istog naziva;  Indexi i prijatelji – Da sam ja netko, na kojem se nalaze 22 pjesme Indexa snimljene na koncertima u Zagrebu 2007. i Sarajevu 2008. godine.

Detaljnije o koncertu uz mnoštvo fotografija:
http://www.facebook.com/pages/Indexi-i-prijateljii/155115584508158

dijana tičić crorec