Klupa za kadriranje među najboljima na natječaju Sit down! Zagreb

Autorski rad Bernarde Cesar i Filipa Pintarića u 18 odabranih

Između 322 impresivne varijante klupa pristiglih na natječaj SIT DOWN! ZAGREB ocjenjivački sud u sastavu: Ante Bogdanić, direktor Albatros Media, inicijatora projekta, Vanja Žanko – kustosica Zbirka Filip Trade, Ana Boljar – arhitektica, Andrea Hercog – produkt dizajnerica te Marko Tadić – vizualni umjetnik, odabrao je 18 najboljih radova.

«Klupa za kadriranje sa rasvjetnim tijelom» autorski je rad Bernarde Cesar i Filipa Pintarića  i jedna je od ponajboljih dizajnerskih klupa koja će zauzeti svoju poziciju na Terenskoj stazi na Jarunu.
 
«Izuzetno nam je drago što je naša klupa «ušla u kadar», sa smješkom su komentirali autori koji već neko vrijeme djeluju i kao arhitektonska grupa Nefunkcionalni most.

Inauguracija projekta “SIT DOWN! ZAGREB” planirana je za jesen ove godine, kada će biti postavljene i prve izrađene klupe. Ostali radovi otkupljivat će se za izradu i postavljati sukcesivno nakon toga, a ovisno o interesu potencijalnih sponzora.

O autorima:
Bernarda Cesar  rođena je 1984. g. u Zagrebu. Apsolventica je arhitekture i multimedijalna umjetnica – ilustratorica, dizajnerica, pjesnikinja. Među osnivačima je udruga Sintoment i UBU (članice NS Organizam) te voditeljica projekata na nacionalnoj i međunarodnoj razini (800 slika MB, Šišmišpud, Park u parku, Tenda Gialla i dr.).

Postavlja brojne samostalne i skupne izložbe (Geometrija, Alea est, Z-ton I-II, Tradicija u proporciji…) u Mariji Bistrici, Zagrebu i šire. Uređuje i ilustrira zbornike, kataloge, monografije eminentnih autora. Sudjeluje kao autorica u više arhitektonsko-urbanističkih natječaja na državnoj razini (Poreč, Marija Bistrica, Krapina, Beli Manastir). Dobitnica je  nagrada i priznanja na regionalnoj i nacionalnoj razini. Članica je Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije i predstavnica udruge UBU u Savezu udruga Operacija grad. Živi i radi na relaciji  Marija Bistrica-Zagreb. 

Filip Pintarić d.i.a,  rođen  je 1971. u Zagrebu. Stalni je profesor i mentor na Odjelu unutrašnje arhitekture, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Asistent-predavač pri Tehničkom veleučilištu  u Zagrebu.Stalni član savjeta izložbenog salona “Izidor Kršnjavi”.

Član povjerenstva za izradu nacionalne strategije dizajna pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Suosnivač i predsjednik Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU, koncept manager. Organizira, postavlja i mentorira brojne samostalne i skupne izložbe, radionice.  Sudjeluje kao autor na mnogobrojnim arhitektnosko-urbanističkim natječajima gdje osvaja brojne nagrade i priznanja( Prva nagrada za parter trga  u Premanturi, Rektorova nagrada za najbolji studentski rad na području urbanizma, prva nagrada na natječaju “Interieur i namještaj poslovnica HT”, Prva nagrada na natječaju  “Spomen obilježje u vukovarskoj bolnici”, “DAN D”  1. nagrada publike za koncept projekta i izložbeni prostor i dr.).

Ivanka Bičak