Katolička klasična gimnazija u Virovitici dobila nove prostore

Požeški biskup Antun Škvorčević i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin potpisali su u četvrtak 1. prosinca ugovor po kojem je Grad Virovitica ustupio Požeškoj biskupiji na trajno korištenje zgradu na Trgu Ljudevita Patačića za potrebe Katoličke klasične gimnazije u tom gradu.

Gradonačelnik Kirin izrazio je zadovoljstvo što se ustupanjem spomenute zgrade biskupiji došlo do primjerenog rješenja prostora za njezine odgojno-obrazovne potrebe, istaknuvši da se to moglo ostvariti u okviru širih nastojanja gradske uprave oko poboljšanja života u gradu.

Biskup Škvorčević zahvalio je za razumijevanje koje je grad očitovao prema biskupijskom radu na odgojno-obrazovnom području, uvrstivši Katoličku klasičnu gimnaziju u svoj javni interes i dodjeljujući joj prikladan prostora za djelovanje. Kazao je da ta zgrada nije potrebna biskupiji, nego je potrebna virovitičkim mladima i njihovim roditeljima kojima Crkva želi u njoj služiti i biti od pomoći u obrazovanju i što cjelovitijoj osobnoj izgradnji.

Požeški je biskup podsjetio da se nalazimo u vremenu Došašća koje nam pred oči stavlja čovjeka kao biće nade i iščekivanja te dodao da se katolička gimnazija pored ostaloga trudi otvarati mladim ljudima obzore za ono što se u njihovim životima može ostvariti samo po dubokoj povezanosti s Bogom. Poželio je da Bog blagoslovi sva plemenita nastojanja virovitičke gradske uprave oko općeg dobra kao i djelovanje Katoličke klasične gimnazije u novim prostorima.

Na potpisivanju ugovora bili su nazočni saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, ravnateljica carine u Virovitici Željka Grahovac a s crkvene strane ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici Ivica Šoh s profesorima te vicekancelar Goran Lukić.

U spomenutoj zgradi bila je nekada smještena osnovna, a potom strukovna škola. Prije nekoliko godina ona je uređena za potrebe Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici koja se s početkom ove školske godine preselila u prostore nekadašnje vojarne. (ika / gk)