Još jedan sjajan Recital ”Željka Boc”

Na Valentinovo u Domu kulture u Mariji Bistrici je održan 9. Recital ljubavne poezije ''Željka Boc'' 2012. Inače, ove je godine na natječaj pristiglo čak 476 radova od ukupno 115 autora, a stručni sud u sastavu Ludwig Bauer, Enes Kišević i Dubravka Težak odabrao je za zbornik ''Hod se nastavlja'' 58 radova od 37 autora, te 30 radova koji su izvedeni na samoj završnici. Stihove su interpretirali Martina Čvek i Dubravko Sidor, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Maksim Hozić Max, uz pratnju Tonija Eterovića i Ivana Japeca. Stručni sud odabrao je i tri nagrađene i pet pohvaljenih pjesama. Pohvaljeni su Tatjana Gredičak iz Zagreba za pjesmu ''Drugačiji ti''. Petra Horvatinčić iz Marije Bistrice sa pjesmom ''Moje da i moje ne'', Biserka Marečić iz Kašine sa pjesmom ''Prozor očiju'',  Zlatko Pochobradsky iz Čabra sa pjesmom ''Kružići''  i Vladimir Šuk iz Oroslavlja sa pjesmom ''Po mojoj mjeri''. Treća nagrada pripala je Ireni Delišimunović iz Dugog Sela za pjesmu ''Kupio sam psa'', drugu nagradu zaslužila je Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ''U ljubavi i u snu'', dok je prvonagrađena pjesma ''Izmještam te ljubavi'', autora Zorana Bašića iz Podstrane. Nagrada publike pripala je Petri Gorički iz Marije Bistrice i pjesmi ''Stanka''. I ovaj je recital uspješno organizirala Knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, čija je ravnateljica Mira Pižir sve pjesnike pozvala na jubilarni 10. Recital Željka Boc 2013. godine.

Još jedan sjajan Recital ”Željka Boc”

Na Valentinovo u Mariji Bistrici je održan osmi po redu Recital ljubavne poezije Željka Boc 2011. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 96 autora sa 394 pjesme. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Ludwig Bauer, Dubravka Težak i Enes Kišević odabrao je najuspješnije radove, koji su objavljeni u zborniku ''Hod se nastavlja''.

U zborniku mjesto je pronašlo 46 pjesama od 24 autora, a na samoj završnici recitala izvedene su 24 pjesme, od svakog autora po jedna. Stihove su interpretirali Dubravko Sidor i Martina Čvek, a u glazbenom dijelu programa nastupio je ''Generacijski jazz''.

Stručni sud odlučio je o tri pohvaljene i tri nagrađene pjesme, a svojeg favorita odabrala je i publika. Pohvaljeni su  Božica Brkan iz Zagreba za pjesmu ''Ariel i cambria'', Darko Ciglenečki iz Gornje Stubice sa pjesmom ''Vole me''  i Mirela Majić – Zec iz Sinja sa pjesmom ''U zemlji olovnih oblaka… (''Razbarušena'' priča-pjesma)''. Treća nagrada pripala je Franku Stipkoviću iz Zagreba za pjesmu ''Krhotina broj 59'', drugu nagradu je osvojio Stanko Stojić iz Splita s pjesmom ''Vrh planine u snijegu'', a prvonagrađena je autorica Sanja Zadro iz Zagreba s pjesmom ''Otok''. Najbolja pjesma prema glasovima publike je pjesma ''Zlatna Ribice'' Đurđe Ilijaš iz Zagreba, kojoj je ovo druga nagrada publike zaredom na Recitalu Željka Boc.

Recitalu su prisustvovali i zamjenica župana KZŽ Sonja Borovčak, dopredsjednik skupštine KZŽ Josip Kovačić i načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek.